Szita Károly az ünnepségen elmondta: ezt a támogatást 10 évvel ezelőtt alapította a város azzal a szándékkal, hogy az egyetemi sportélet ismét fellendüljön. Az országban elsőként létrehozott ösztöndíjat egy évvel később Debrecen és Szombathely is bevezette kaposvári mintára.

A polgármester bejelentette: jelenleg az önkormányzat 1 millió forintot ad az egyetemista sportolóknak. Jövőre azonban Kaposvár 2 millió forintra  emeli ezt az összeget, amennyiben az egyetem ugyanennyi pénzt hozzátesz. Így az idei egymillió forint helyett a jövő tanévben 4 millió forinttal támogatnák a fiatalokat.

"Az állam után a megyei jogú városok a legnagyobb szponzoruk a sportnak, idén 11,6 milliárd forinttal támogatják a sportolókat. Ezekben a nagyvárosokban 138 ezren sportolnak rendszeresen, ebből 50 ezer az igazolt versenyző. Kaposvár 535 millió forintot fordít erre, ez a költségvetésének 4,6 százaléka, amely kimagasló a többi város között. Ennek köszönhetően hatezren mozognak rendszeresen és több mint háromezer igazolt sportolónk van" - emelte ki Szita Károly polgármester.

A Kaposvári Egyetem egyéni, rugalmas tanrenddel segíti a sportolókat, s olyan szolgáltatásokat biztosít számukra, melyeknek köszönhetően könnyebben tanulhatnak a sport mellett. 

Röplabda:
Bagics Balázs
Bozóki Bence
Csupor Bence
Duduka Ingrid
Harmath Zsófia
Horváth Dávid
Rák Rebeka
Szabó Alpár
Szívós Ildikó
Tóth István

Kajak-kenu:
Horváth Lilla

Labdarúgás:
Bogdán Benjámin
Kolumbán Kristóf

Atlétika:
Lukács Máté

Lovaglás:
Sótonyi Dóra

Címkék: támogat, ösztöndíj, város, egyetem, sport