Somogy megye általános iskolásai ismerkedhettek meg a röplabda szépségeivel a Kodály Zoltán Iskola tornatermében. A Magyar Röplabda Szövetség Röpsuli programjának keretein belül a gyerekek három pályán barátkozhattak a sportággal.

- Ez az idei programsorozatunk 18. versenye. Somogy megyében a másodikat tartjuk. Az a célunk vele, hogy tömegesítsük, és népszerűsítsük a sportágunkat. Sok gyerek részt vesz a mai versenyen is, tehát mondhatom, hogy nagyjából sikeres Somogy megyében ez a program - mondta a Magyar Röplabda Szövetség Röpsuli program vezetője, Hanuska Gergely.

A szövetségnek egyre több gyermeket sikerül bevonnia közkedvelt programjába. A kaposvári viadalon leginkább a 11-12 évesek körében aratott osztatlan sikert a rendezvény.

Mellettük a legkisebbeknek is lehetőségük adódott, hogy kipróbálják a sportágat. Az alsósoknak két külön kategóriában szervezték meg a versenyt, a szuperminik három a három ellen röplabdázhattak, míg a manók elnevezésű kategóriában a gyerekek zsinórlabdázásban mérhették össze egymással az erejüket.

A csapatok négy-őt fős csoportokban egy szettes mérkőzéseket játszottak, és ezután hirdettek bajnokokat az egyes csoportokban.

A résztvevő fiatalokat leginkább a sportág változatossága fogta meg.

A Magyar Röplabda Szövetség a Vollé! 2020 – Röpsuli elnevezésű programját 2013 októberében indította el a Budapesti Röplabda Szövetség több mint 15 éve működő „Röpsuli” Programjának mintájára. Kaposváron már negyedszerre tartották meg az iskoláknak ezt a fesztivált, és népszerűségéből ítélve nem ez volt az utolsó alkalom.

Címkék: vollé, fiatal, röplabda, sport