Nagy volt az érdeklődés a szomszédos települések rangadóján, és számos somogysárdi szimpatizáns is elkísérte csapatát a mérkőzésre. A két együttes közt hatalmas szakadék tátong a tabellán, hiszen a hazaiak a harmadik, míg a vendégek a tizenharmadik helyről vágtak neki az összecsapásnak. Sokáig ennek megfelelően alakult a mérkőzés: a hazaiak játszottak fölényben, és 61. percben tizenegyesből vezetést is tudtak szerezni. Előnyük azonban nem tartott sokáig, miután a vendégek egy védelmi, illetve egy kapushibát kihasználva húsz perc leforgása alatt meg tudták fordítani a mérkőzést.

A vendégeknek a Mezőcsokonya elleni mindössze a harmadik győzelmük volt az idényben. Az őszi gyenge teljesítmény nagy változásokat eredményezett a csapatnál, szinte a teljes keret kicserélődött a tavaszi szezonra.

Győzelmének köszönhetően a Somogysárd elmozdult az utolsó helyről, míg a hazaiak a vereség ellenére is őrzik harmadik pozíciójukat. A csoportot továbbra is nagy előnnyel vezeti a Magyaregres, de a második helyért hatalmas harc folyik mögöttük.

Címkék: Magyaregres, Mezőcsokonya, Somogysárd, megyefoci, sport