Kiesési rangadó várt a Kaposvári Bástya csapatára a sakk NB II. Asztalos csoportjában. A hazaiak az utolsó helyezett Péti MTE együttesét fogadták a bajnokság hatodik fordulójában, és egyértelmű volt a céljuk.

- Ez az összecsapás nagyon fontos számunkra mert azért szeretnénk megszerezni a csapatnak az első győzelmet. Az az igazság, hogy ehhez a lehetőségeink most tényleg megvannak. A Pét csapata hasonló erősségű a mi csapatunkhoz. Reméljük, hogy a hazai pálya előnyét kihasználva, sikerül talán a győzelmet megszerezni, nagyon szeretnénk mindenesetre - mondta Bálint János, a Kaposvári Bástya SE csapatvezetője.

A péti csapat szintén nyeretlenül, a bajnokság utolsó helyén állt a kaposvári kirándulás előtt. A vendégek bravúrra készültek, de azzal is tisztában voltak, hogy nem lesz egyszerű dolguk a somogyi megyeszékhelyen.

- Nem túl rózsás a csapat szereplése ebben a szezonban.Ez egy új csoport, az Asztalos csoport. Kicsit féltünk az időjárástól, de lekopogom nagyon jó utunk volt ide lefelé, úgy néz ki, hogy ez most egy kiesési rangadó lesz itt a csoportban. A csoport tizedik és a kilencedik helyezett csapata játszik egymással, mi vagyunk egyelőre a sereghajtók, igyekszünk megfordítani az állást, de nagyon nehéz dolgunk lesz mert látom a kaposváriak nagyon ügyes kis csapattal ültek le - válaszolta Szabó Zoltán, a Péti MTE szakosztályvezetője.

Bálint János a közelmúltban, a Város Napja alkalmából Kaposvár Város Szolgálatáért kitüntetésben részesült. A csapatvezető abban bízik, hogy a Bástya még előrébb léphet a tabellán a folytatásban.

- Szeretnénk kicsit a középmezőnybe előrébb jutni. Ehhez az kell, hogy a játékosaink a szabadidejükben felkészüljenek a mérkőzésekre és lehetőség szerint minél erősebb összeállításban állhassunk fel a következő három mérkőzésünkön - tette hozzá Bálint János.

A kiesési rangadóból végül a hazaiak jöttek ki jobban. Öt döntetlen mellett Galambos, Kelemen, Szoták és Heinrich győztesen állhatott fel az asztaltól, aminek köszönhetően 6,5 - 5,5 -re diadalmaskodott a Kaposvári Bástya SE. Folytatás március elején Pécsen.

Címkék: péti mte, sakk, nb2, kaposvár, sport