Az előző napi havazás ellenére, idén is rengeten jelentek meg a Munkácsy Mihály Gimnázium aulájában és tornatermében a Zöldpont Egyesület teremtájfutó bajnokságán. A már-már hagyományosnak mondható rendezvényen több mint 130-an álltak rajthoz, és idén több külföldi indulót is köszönthettek a szervezők.

- Ez már a sokadik teremtájfutó bajnokságunk, minden év február elején rendezzük ezt meg. Tavalyhoz hasonlóan idén is a Munkácsy Gimnáziumba jöttünk, mert nagyon jók az adottságai a tornateremnek és az aulának, hogy különböző típusú futamokat lebonyolítsunk. Rengeteg nevezés érkezet, 180 előnevezésünk volt, a hó miatt nyilván ez kicsit kevesebb lesz, de idén először abszolút nemzetközi mezőnyünk van, cserediákok is indulnak. Most éppen egy japán gyerek nevezett és a világ minden tájáról - mondta Fodor Péter, a Kaposvári Zöldpont Életmódklub elnöke.

A főként gyerekeknek szervezett versenyen elsőre nem tűnt egyszerűnek a felépített akadálypálya, de az indulók mit sem törődtek ezzel.

- Könnyű volt szerintem, hát volt benne labirintus, meg ilyen teremtájfutás is. Vannak itt sok barátom és velük is futok együtt. Szoktak nekem segíteni, meg én is nekik - válaszolta Kaiser Laura, a Kaposvári Egyetem - Gyakorló Általános Iskola tanulója.

A fiatalok között volt, aki a rokonok miatt kóstolt bele a teremtájfutásba.

- Azért is jöttem, mert az unokatesóim is járnak, meg azért mert szerettem volna valami sportot csinálni, amivel lehet nyerni, tehát versenyszinten - tette hozzá Láris Márton, a Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium fiatalja.

Láris Mártonnak végül volt is minek örülnie, hiszen össze is jött neki az aranyérem a korosztályában. A hölgyek mezőnyében pedig a Kodályos Visser Laura végzett az élen. A verseny teljes végeredményét az alábbi linkekre kattintva nézhetik meg.

I. korcsoport

II. korcsoport

III.-IV. korcsoport

V.-VI. korcsoport

Felnőtt korcsoport

Címkék: teremtájfutás, munkácsy, 2015, sport