Tavaszias napsütés fogadta a csapatokat szombaton a Cseri úti műfüves pályán a Winner Műfüves Bajnokság első játéknapján. Ezen a napon a Kapos "A" jelű csoportjának mérkőzéseit játszották le, ahol elsőként a Nagybajom és a Mezőcsokonya csapata mérte össze erejét. A megyei első osztályban a dobogóra hajtó nagybajomiak remek alkalomnak tartják ezt a bajnokságot a téli felkészülés szempontjából.

- Az a lényege az egésznek, hogy... és azért neveztünk erre a műfüves bajnokságra, mert a körülmények nagyszerűek. Nem szerveztünk külön meccseket ebbe a viszontagságos időjárási körülmények között itt a tél folyamán, úgyhogy adott a jó pálya, nagyon jó körülmények vannak és azt gondolom itt sokkal jobban fel lehet készülni, mint adott esetben egy sáros vagy havas pályán - mondta Hanusz János, Nagybajomi AC edzője.

A Mezőcsokonyánál is egy jó erőfelmérőként tekintenek a tornára, emellett szintén nagyon elégedettek voltak a körülményekkel és a lebonyolítással.

- Azt gondolom, hogy ha ezt saját keretek között csináljuk, akkor sokkal több pénzbe került volna. Jó csapatok ellen, mindenképp. Jó időben, jó körülmények között tudjuk ezt megcsinálni és azt gondolom, hogy ez nagyon nagyon hasznos a kispálya után, ugye terembe szorulás után, hogy kijöhessünk és meglátjuk, hogy a csapat hol tart - tette hozzá Horváth Gábor, a Mezőcsoknya SE edzője.

A két gárda összecsapásán végül a Nagybajom csapata bizonyult jobbnak 3-0 arányban. A mérkőzés 11. percében a Nagybajom Szerencsés Balázs szerencsés találatával szerezte meg a vezetést. Erre még két gólt pakoltak rá a fiúk, a 27. illetve az 55. percben, így gyakorlatilag egy óra alatt eldőlt a három pont sorsa. A csoport másik mérkőzésén a Kisbárapáti csapata a Somogysárd együttesével játszott, és verték őket 2-1-re. Folytatás a hétvégén a második fordulóval.

Címkék: winner, műfüves, bajnokság, sport