Ismét hazai pályán mutathatták meg a Gyakorló tini bajnokságban szereplő kosárlabdázói, hogy mit is tanultak mesterüktől az edzéseken. Elek Csaba tanítványaira két mérkőzés is várt az alapszakasz negyedik fordulójában, és ezúttal is megpróbáltak felkészíteni a lányokat az előttük álló feladatokra.

- Tudtuk már korábban, hogy kivel játszunk. Ismerjük az ellenfelet legalábbis a PVSK-t, a másikat nem annyira. Tudjuk, hogy mit játszanak, igazából mondtam a lányoknak egy-két olyan utasítást, amit ezen a szinten vagy betudnak tartani, vagy nem. Remélem, hogy fog sikerülni és győzelemre tudjuk vinni a csapatot - mondta a Gyakorló DSE edzője, Elek Csaba.

A Gyakorlós lányoknak különösen fontos volt a jó szereplés, hiszen ha mindkét meccsüket hozni tudták volna, akkor megmaradt volna az esélyük a felső házba jutásra.

- Nagyon fiatal csapat vagyunk, a mi fő bajnokságunk a gyermek bajnokság ami egy évvel fiatalabbak között van mint ez a tini. Azért indultunk el év elején, hogy tapasztalatot szerezzünk, fejlődni tudjunk, de ha már itt vagyunk akkor mindent megteszünk azért, hogy nyerjünk, de mondom mégegyszer a fejlődés miatt vagyunk itt a mai tornán - mondta a Pécsi VSK B edzője, Garai Dénes.

A Gyakorlós lányok végül mindkét mérkőzésüket megnyerték; igaz egyik sem volt izgalmaktól mentes. A Pécs elleni meccs végig kiélezett küzdelmet hozott, de a hajrá a hazaiaknak sikerült jobban, és végül 61-57-re tudtak nyerni. A Tatabánya elleni mérkőzés már eggyel könnyebb falatnak bizonyult, és végig vezetve hét pontos győzelmet arrattak a kaposvári lányok. Elek Csaba tanítványai így kedvező helyzetből várhatják az alapszakasz utolsó körét.

 

Címkék: leány, kosár, sport