Remek eredményekkel zárták a kaposvári úszó egyesületek a cápa, gyerek és serdülő uszonyos és búvárúszó országos bajnokságot. A dobogós helyezések sorából a Kaposvári Úszó SE is szépen kivette a részét, hiszen 23 éremmel és 42 egyéni csúccsal zárta a versenyt. A klub ezzel története legeredményesebb versenyét zárta.

- A kecskeméti úszóbajnokságra egy jól sikerült felkészülés után érkeztünk, utaztunk el. Vártuk azt, hogy egy jobb szereplés majd ebbő ki fog jönni, de arra, hogy ilyen eredményesen fogunk szerepelni azzal még mi se számoltunk. Végülis hét magyar bajnoki címet sikerült szereznünk, további érmek és pontszerző helyezések mellett. Ezzel az egyesület legeredményesebb szereplését értük el a versenyen - értékelt Makatics Péter, a Kaposvári Úszó SE vezetőedzője.

A csapat hét bajnoki címén a Kováts Alex-Pacskó Dávid páros osztozott, így érthető, hogy a két fiú jó szívvel emlékszik vissza a kecskeméti versenyre.

- Nagyon sokan voltunk, voltak nálam sokkal jobban és hát gyorsabb voltam. Meg kellett csinálnom, amit kellett - mondta Kováts Alex.

- Nagyon jól éreztem magam, nagyon nehéz volt a mezőy, mert nagyon sokan voltak és nagyon-nagyon jó ellenfelek voltak - tette hozzá Pacskó Dávid.

Plessek Marcell élete első érmeit tudhatta magáénak a verseny után. Végül olyannyira belejött, hogy rögtön három bronzérmet is elhozott a hírös városból.

- Ez a kecskeméti országos uszonyos bajnokság, ezeken voltak az első olyan érmeim, amit országos versenyen szereztem, úgyhogy én szerintem jól teljesítettem - válaszolta a fiatal Plessek Marcell.

A kecskeméti eredményeken kívül is szép sikereket értek el idén a Kaposvári Úszó SE fiataljai, így a 2010-es megalakulás óta a legsikeresebb évükön vannak túl.

- Azt gondolom, hogy az idei év volt az egyesület fennállásának a legeredményesebb éve mindent összevetve. Ezt már nehéz is lenne túlszárnyalni, a mi körülményeinkkel, lehetőégeinkkel. De hát természetesen dolgozunk tovább - tette hozzá Makatics Péter.

Ráadásul fiataloknak esélyük van arra is, hogy tovább javítsanak idei eredménysorukon. December 20-án ugyanis ők is rajtkőre állnak az idei cikluszáró versenyen, ahol megpróbálják szép eredményekkel zárni az évet.

Címkék: kaposvári úszó se, kecskemét, siker, sport