Az éllovas somogyiak egy héttel ezelőtt Debrecenben léptek pályára, ezúttal pedig Győrbe utaztak, hogy letudják a kötelezőt. A Rába-partiak az alapszakasz első körében egy pontot sem szereztek, így a Fino ellen sem lehettek vérmes reményeik. A kaposvári együttesből sérülése miatt hiányzott a válogatott center, Juhász Péter, helyette Vajda Tamás kapott helyet a kezdőhatosban. 

Bagicsék már az első percektől kezdve esélyeshez méltóan röplabdáztak, és magabiztosan nyerték meg előbb az első, majd a második szettet is. A hazaiak a harmadik játszmában sokáig jól tartották magukat, a kaposváriak pedig már valamelyest kiengedtek, így ez a játékrész hozta a legszorosabb eredményt. A listavezető pontosan egy óra alatt zsebelte be újabb győzelmét.

„Az első két szettben fegyelmezett játszottunk és könnyedén nyertünk. Ezt követően sokat javultak a győriek, így jó kis csata kerekedett a harmadik játszmából, de megint mi kerekedtünk felül. Az ilyen jellegű meccsen, amikor egyértelműen mi vagyunk az esélyesek, csak ez a hozzáállás az elfogadható, elégedett is vagyok a fiúkkal” – összegzett a mérkőzés után a Fino vezetőedzője, Demeter György.

A fiúkra legközelebb már jóval nehezebb összecsapás vár: december 10-én, szerdán 17.30 órától vívják a Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzését a Vegyész RC Kazincbarcika otthonában.

SZESE Győr – Fino Kaposvár SE 0-3 (-15, -12, -22)

Győr, 50 néző. V.: Éri, Farkas L.

Győr: Bertók B. 4, Gyuris 1, Szántósi 13, Máté T. 5, Cziczó 1, Szamosi. Csere: Albert L. (libero), Takács 3. Vezetőedző: Solymos Péter.

Fino: Rása 4, Szabó A. 8, Magyar B. 1, Bagics B. 14, Vajda 4, Németh F. 17. Csere: Deák (libero), Bozóki 5. Vezetőedző: Demeter György.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 4:8, 10:16, 12:21, 15:24. II. játszma: 4:8, 7:16, 12:21, 12:24. III. játszma: 7:8, 14:16, 19:21, 22:24.

Címkék: győzelem, fino, röplabda, sport