Hiába közeledik az év vége, nincs megállás a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola birkózó szakosztályában. Az edzések mellett a versenyekből is kijut nekik bőven mostanság, ahol a jobbnál-jobb eredmények sem kerülik el a fiatalokat. Az elmúlt héten két országos bajnokságon is érdekeltek voltak Takács László tanítványai. Elsőként a serdülő szabadfogású OB-n, Járfás András révén.

- Az első meccset azt technikai tussal, 10:0 arányban elég simán megnyertem. Az elődöntőben 4:4-es arányban én győztem és ugye a szabályok szerint aki az utolsó pontot szerzi az nyer és ez ugye én voltam. Ezután jött a döntő, ami nem úgy sikerült ahogy terveztem és elég hamar elvesztettem - értékelt a verseny után Járfás András.

A tatabányai diák OB-n viszont már összejött az aranyérem is. Déri Dominik a 46 kilogrammosok mezőnyében jutott el egészen a döntőig, ahol egy régi ismerőssel nézhetett szembe.

- Az első mérkőzésem az egy mecsekaljaival volt, azt ismertem, tussal legyőztem. Utána még egy ellenfelem volt, őt pontozással legyőztem és akkor utána volt a döntő. Jó érzés volt döntőben játszanom. Mogyoródról jött az ellenfelem és diákolimpián vele döntőztem. és őt is technikai tussal vertem el - tette hozzá a fiatal Déri Dominik.

A birkozók éremkollekcióját Tóth Zsombor tette teljessé. A kemény munka egy harmadik helyezést ért neki.

- Egyet-kettőt ismertem az előző versenyekről. Volt egy pár akit nem és azokkal volt egy kicsit nehezebb dolgom. Felkészülés az edzésen jól sikerült, keményen edzett mindenki - mondta Tóth Zsombor.

Edzőjük szerint a legtöbben fejben már a következő szezonra készülnek, így kicsit őt is meglepte az év végi sikeres szereplés.

- Ezek nagyon év végi versenyek. Hiába fontos országos bajnokságok és diák olimpiák, viszont nem jut annyi idő mint technikai, mind fizikai, mind taktikai felkészítésre, mert januárban minden elkezdődik előről. Kicsit nem voltak annyira beélesítve ezekre a versenyekre a gyerekek, de hál' Istennek szép sikereket értek el így is - válaszolta Takács László, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola birkozó szakosztályának vezetőedzője.

Takács László tanítványainak még mindig nincs vége a versenyen sorának. A hétvégén újabb országos bajnokság vár rájuk, de egy külföldi meghívásos verseny is képben van még az idén.

Címkék: birkózó sikerek, december, 2014, kasi, sport