A városi sportcsarnok elfoglaltsága miatt a két együttes szokatlan helyszínen, de barátságos körülmények között mérte össze egymással a tudását. A lelkes sportbarátok körbeállták a pályát, a lányok pedig látványos, izgalmas mérkőzéssel népszerűsítették kedvenc sportágukat. Jól pörgött a Diamant a nyitó szettben: a kezdeti megilletődöttség után sikerült kézbe venni az irányítást, és előnyt szerezni. A hazaiak kiválóan sáncoltak és a mezőnyben is ügyesen dolgoztak. A hajrában aztán mégsem sikerült feltenni az i-re a pontot: a vendégek jobban összpontosítottak, és a maguk javára fordították az eredményt.

A második játszma még nagyobb csatát hozott, és a két csapat még tovább fokozta a feszültséget. A kaposváriak többször is megnyerhették volna a szettet, de harminc perc játék után újra csak a Nyírsuli kerekedett felül, ezúttal 32:30 arányban.  A térfélcsere után egy ideig úgy tűnt, a szabolcsiak ezúttal simábban nyernek, a somogyiak azonban nagy hajrát nyitottak, és 20:24-ről egyenlítve utolérték ellenfelüket. A végén azonban megint a nyíregyházi lányok örülhettek.

Hiába a sok pont, hiába a jó teljesítmény, el kellett könyvelni a 3-0-s vereséget. Kár érte. 

 

Női röplabda Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Fatum-Nyírsuli 0-3 (-23, -30, -24)

Kaposvár. 100 néző. V.: Szabó P., Mezei.

Diamant: Jenei, Rák, Harmath, Horváth A., Szombathelyi K., Szívós I. Csere: Csitári (libero), Ihász, Pintér Zs. Vezetőedző: Mészáros Péter.

Nyíregyháza: Roma F., Erdős Zs., Sikos P., Vén E., Ribeiro, Andrejkovics. Csere: Botos F. (liberó), Berényi E. Edző: Kőhalmi Richárd.

Címkék: kupa, diamant, meccs, sport