A sümegiek 14, a kaposváriak 23 ponttal várták a kezdést, és Demeter György vezetőedző ezúttal a Bozóki, Szabó A., Magyar B., Bagics B., Vajda, Németh F. hatosnak szavazott bizalmat. Deák volt a libero, csere viszont nem történt ezen a meccsen. A hazai együttesben több régi ismerőst is felfedezhettünk: az ex-kaposvári Lesznyik Károly ponterős játékkal bizonyított, az örökifjú, korábbi 96-szoros válogatott játékos, Schildkraut Krisztinán pedig a feladó posztján segítette csapatát.

A Veszprém megyeiek jól helytálltak, hiszen az első és a második szettben 21-21, a harmadikban pedig 20 pontig jutottak. A kaposváriak mindig összekapták magukat, amikor arra igazán szükség volt, így elkerülték a felesleges, játszmavégi izgalmakat. A Fino legjobbja a továbbra is remek formát mutató feladó-átló, Németh Ferenc volt, aki a három szettben összesen 28 pontot termelt. 

„Szépen kezdett a Sümeg, jól nyitottak, mi viszont nehezen lendültünk játékba. Utána már mi irányítottunk, és meggyőző fölénnyel, játszmavesztés nélkül nyertük meg az izgalmas labdamenetekkel tarkított mérkőzést. Jó kis meccs volt” – összegzett a lefújás után Demeter György vezetőedző.

A kaposváriak hétfőn elrepülnek Tiranába, és kedden 18 órakor lépnek pályára a Challenge Kupa visszavágó mérkőzésén. 

Sümegi RE – Fino Kaposvár SE 0-3 (-21, -21, -20)

Sümeg. V.: Halász E., Szabó P.

Sümeg: Varga 3, Schildkraut 3, Madár 8, Soós 2, Lesznyik 17, Kaposi 7. Csere: Récsei (libero), Nagy P. Vezetőedző: Markó Gábor.

Fino: Bozóki 7, Szabó A. 3, Magyar B. 6, Bagics B. 8, Vajda 2, Németh F. 28. Csere: Deák (libero). Vezetőedző: Demeter György.

Címkék: sümeg, meccs, fino, sport