Néhány napja még arról írtunk, hogy zsákbamacska a kaposváriak számára Challenge Kupa-ellenfelük, az albán Studenti Tirana, hétfőn azonban értékes információkkal gazdagodott a Fino szakvezetése. Kiderült, hogy egy igazi, nemzetközi hírű klasszis érkezik majd a somogyi megyeszékhelyre a szerdán 18 óra 30 perckor kezdődő összecsapásra: ellenfelünk feladója az amerikai-albán állampolgárságú Donald Suxho lesz, aki két olimpián is részt vett és a Bajnokok Ligájában is szerepelt korábban.

Két olimpián is részt vett Donald Suxho
Két olimpián is részt vett Donald Suxho.

A tapasztalt, 38 esztendős, 196 centi magas irányító a napokban szerződött vissza szülőhazájába, legutóbb az olasz BL-résztvevő Trentinót erősítette. Fiatal korában hazája válogatottjában is szerepet kapott, majd az Egyesült Államokba költözött, és a 2004-es, majd a 2012-es olimpián is részt vett. Londonban a negyeddöntőig jutott csapatával, miután az olaszoktól három szettben kikapott az együttes.

Suxho profi játékosként több neves klubban is megfordult, így például Lengyelországban, Törökországban, Görögországban, Olaszországban, Oroszországban és Argentínában is játszott. Érdekesség, hogy a török Eregli együttesében éppen a kaposváriak mestere, Demeter György volt az edzője, és 2004-ben együtt szereztek bajnoki címet.

Korábbi mestere ellen bizonyíthat a tapasztalt játékos.
Korábbi mestere ellen bizonyíthat a tapasztalt játékos.

Mester és tanítványa most újra találkozhat egymással. A Fino-Tirana Challenge Kupa-találkozó szerdán 18 óra 30 perckor kezdődik a városi sportcsarnokban, melyről természetesen élőben jelentkezünk majd!

Címkék: donald suxho, studenti tirana, challenge kupa, fino kaposvár, sport