A Nyílt Somogy Megyei Középtávú Bajnokságot a Deseda melletti Gombási parkerdőben rendezték meg.

Marton Péter igazán jól ismeri ezt a terepet, annak idején ő készítette az első tájfutótérképet erről a területről.

- Domborzatilag ez a terep nem olyan bonyolult, mint egy felfordított teknő, olyan ez az egész. Ez egy nagyon könnyű terep, olyan mint a kiskert, ahol ágyások vannak, aki odafigyel, nem hibázik - árulta el a magyar bajnok tájfutó.

A nyílt megyei középtávú bajnokságra népes mezőny gyűlt össze, és miután kijelölték a pályát, mindenki útnak indulhatott az erdőbe. Darabos Dominikra és társaira három és fél kilométer teljesítése várt.

- Voltam már ezen a területen, nem volt annyira nehéz. Járható, jó terület, nem tudiom, mikor voltam itt, remélem, most is jól fog sikerülni - mondta a kaposvári katolikus gimnázium diákja, Darabos Dominik.

A szervező megyei szövetség 16 kategóriában hirdetett győztest, és nem csak a Zselici Tájfutók szereztek első helyeket, hanem jutott aranyérem Egerbe és Pécsre is. A közelmúltban még több viadalon bizonyítottak a somogyiak: Galambos Erika egy londoni városi versenyen az előkelő harmadik helyen zárt kategóriájában. Paróczi Zsolt pedig a Tatárszentgyörgy térségében rendezett Postás Kupa éjszakai versenyen nyert aranyérmet.

Címkék: tájfutás, deseda, erdő, sport