Az első félidő elején csak szögletekig jutott mindkét csapat az ígéretes támadások ellenére. Aztán a 10. percben a szerencsét sem nélkülözve megszerezte a vezetést a Gyirmót. Somogyi kapus indította Cserit a jobb oldalon, aki Magasföldi elé továbbította a játékszert, ő pedig éles szögből át is emelte Somodit. A gól azonban nem Magasföldi nevéhez fűződik, mivel a menteni igyekvő Földes beleért még a labdába, ám rosszul találta el azt, és saját kapujába talált. (1-0) A vezetés megszerzése után sem vett vissza a Gyirmót, újabb helyzeteket alakítottak ki, és a próbálkozásoknak a 19. percben meg is lett az eredménye. Ekkor Kákonyi nagyszerűen ívelt Magasföldi irányába, aki 18 méterről mindenféle teketóriázás nélkül a kapu közepébe lőtte a labdát. (2-0) Nem esett össze azonban a Rákóczi, javarészt az ő akaratuk érvényesült ezután, és a 36. percben meg is született a szépítő gól. Kovács Tamás ugratta ki Rajczit a leshatáron, aki nem is hibázta el a ziccert, és Somogyi mellett a kapuba lőtt. Rajczinak ez már az ötödik gólja volt a bajnokságban.

A fordulás után is a Rákóczi volt aktívabb, de helyzetekig nem, csak szögletekig jutottak a fiúk. A meddő fölény meg is bosszulta magát, az 56. percben Magasföldit rántották le jó 25 méterre a kaputól. A szabadrúgást maga a sértett végezte el, nem is akárhogy. Magasföldi a sorfal felett a kapu jobb felső sarkába tekert, megszerezve ezzel csapata harmadik, önmaga második gólját. A harmadik hazai gól után már alig alakult ki helyzet, és azok sem voltak számottevőek. Egyedül talán Cseri megmozdulása érdemel említést, aki az alapvonalnál a védőjét megverve középre adott, a labda pedig egy védő lábáról a kapufára pattant. Gól azonban ebből a szituációból sem született, így az eredmény 3-1 maradt a lefújásig.

Gyirmót FC Győr – Kaposvári Rákóczi FC: 3-1 (2-1)
Győr-Gyirmót, Gyirmót SE Sporttelep, V.: Pintér Csaba
Gyirmót: Somogyi – Hajba, Balog, Lázár, Présinger – Madarász, Papp – Kákonyi (Beliczky 55.), Magasföldi (Kis Máté 55.), Cseri – Oross (Andorka 65)

Rákóczi FC: Somodi – Földes, Kovács O., Bank, Kiss M – Hadaró, Kovács T. (Vermes 76.) – Karacs, Nagy K. (Murai 62.), Zsdrál – Rajczi (Fejős 54.) 

Gólszerzők: Földes (öngól, 10.), Magasföldi (19., 56.) ill. Rajczi (36.)
Sárga lap:
-

Címkék: ladarúgás, rákóczi, foci, sport