„Lovunk Zygo átment az állatorvosi vizsgálaton még pénteken, amit azért volt jó hír, mert két hete kizárták egy nemzetközi versenyen. Az ezt követő edzésen sajnos - vélhetőleg a kizárását követő pihentetés miatt - eléggé kezelhetetlen volt, így Balázs nem sok mindent tudott rajta kipróbálni. Mindössze kétszer egy percet kapott gyakorlásra vágtában, így félelmekkel telve vártuk a mai napot.

Reggel a kötelezőkkel kezdtünk. Ekkor már jóval nyugodtabb volt a ló, és ennek meg is lett az eredménye. Balázs nagyon jó kötelezőket mutatott be, amivel meglepetésünkre nagyon előkelő helyen, 8.-ként végzett. Az élen nem történt meglepetés, első helyen a francia Jacques Ferrari, a másodikként a cseh Lukas Klouda, harmadikként pedig a német Viktor Brüsewitz zárt.

Este már nehezebb feladat várt ránk a technikai kűrrel, mivel ennek gyakorlására nem sok idő volt Zygon, és ráadásul a kötelezők leugrásából Balázs rosszul érkezett, ezért már tudtuk, hogy új leugrását nem fogja bemutatni.

 Sajnos a melegítés sem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, Balázs és Zygo nem tudott összehangolódni. Ez később a versenyprogramon is látszott, nem az eddigi legjobb produkcióját mutatta be Balázs, ami sajnos a pontokon is látszott. Így összességében a 14. helyre csúszott vissza. Ha a sérülése engedi, akkor szombaton a kűrrel javíthat.”

Címkék: aachen, balázs, bence, sport