Nemzetközi szinten jegyzett teniszezők is részt vettek a siófoki Audi Openen. A legnagyobb nevek közül elég a szlovák Kucovát vagy azt a cseh Birnerovát említeni, aki tavaly Wimbledonban is elindult és a világranglistán top 100-as játékosnak számít.

- A mostani verseny például a Siófoki KC-nak a tenisz szakosztálya által kerül megrendezésre. Ez egy óriási segítség, tehát nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy két vagy három ilyen versenyt, vagy ötöt-hatot lehet rendezni, ez mind a játékosainknak, mind pedig versenyzés szempontjából nagyon nagy előny. Ugye ez a Future Challenger kategóriába tartozik és gyakorlatilag az első pontokat itt tudják megszerezni a játékosok. Ugye ez a most zajló 25 ezer dolláros női verseny egy aránylag erős mezőnynek számít, itt azért top200-as játékosok bőven jelen vannak - tudtuk meg Richter Attilától, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkárától.

A legjobb magyar teniszezők sem hiányoztak a versenyről. A siófoki születésű Jani Réka Luca jelenleg a 247. helyen áll a világranglistán és ő a második legjegyzettebb magyar teniszezőnő. Az eredmények is az MTK versenyzőjét igazolták, hisz a hazai résztvevők közül csak ő jutott be a legjobb 16 közé. A nyolcaddöntőben honfitársát, Szlavkovics Szabinát verte 6-4, 6-1-re. A Fed Kupa válogatott játékosra a következő körben a horvát Vrljic várt.

- Igazából még soha nem játszottam ezzel a lánnyal. Ő egy idősebb lány, nagyon sok nagy tapasztalattal rendelkezik, igazából szerintem abszolút verhető, de egy nehéz meccs lesz mindenképpen. Az év végére szeretnék mindenképpen így a 200 környékére, 200-on belülre kerülni, hogy a Grand Slam versenyek selejtezőjében tudjak játszani jövőre - tette hozzá Jani Réka Luca.

A horvát Vrljic egy végletekig kiélezett meccsen 7:5, 5:7 7:6-ra legyőzte Rékát és bejutott a nyolc közé. A magyar lányok szereplését figyelemmel kísérte Ana Ivanovic és Szávay Ágnes korábbi edzője is.

- Idén először kezdtük el ezt a sorozatot és ahhoz képest nagyon elégedettek vagyunk, ez a 25 ezer dolláros szint a nőknél egy elég komoly színvonal, innen már a következő lépés az a WTA-Tour, tehát a legnagyobb versenyek és pont ezt próbáljuk segíteni, hogy ezt a lépést meg tudják tenni a magyar játékosok - válaszolta Kuhárszky Zoltán, az Audi Open Siófok versenyigazgatója.

A rangos megmérettetésre többek között Ausztráliából, Olaszországból és az Egyesült Államokból is érkeztek teniszezők. Egyéniben cseh házidöntőt rendeztek, amelyben Denisa Allertova 6-2, 6-3-ra verte Martina Boreckát. Párosban ugyancak Allertova nyert a szlovák Skamlovával az oldalán. Siófok ezúttal is jól vizsgázott házigazdaként, így nem kizárt, hogy az elkövetkezendő években minden nyáron itt rendezik majd az Audi Opent.

Címkék: nemzetközi, siófok, verseny, sport