Szombathelyi Kitti nyitásfogadó-ütő és center poszton is bevethető, és a fővárosban már az edzősködésbe is belekóstolt: utánpótlás korú leányokkal foglalkozott előző egyesületében.

„1999-ben kezdtem röplabdázni a fővárosban, az akkor még Angyalföldi DRC-nek nevezett csapatban, ami aztán Újpestté alakult át 2009-ben – mondta a játékos, akinek az ikertestvére, Szombathelyi Szandra az Európa-bajnokságra kijutott felnőtt válogatott tagja. - Utánpótlásban mindig a legjobb négy között voltunk, felnőttben a legjobb eredményt a 2010/2011-es évadban értük el, amikor a harmadik helyen zártuk a bajnokságot. A következő szezonban, a nemzetközi kupában is indultunk, ami nagyon jó tapasztalatszerzés volt, de sajnálatos módon az egyesületnek nem volt elég pénze a folytatáshoz, és nem tudtuk befejezni azt a bajnokságot. A következő években az Újpesttel a hetedik, majd a hatodik helyen sikerült zárnunk.

Korábban Budapest-válogatott voltam utánpótlásban, az idén pedig sikerült testvéremmel bekerülnünk a strandröplabda válogatottba, és az előttünk álló hétvégén lépünk pályára Portugáliában, a magyar válogatott játékosaként, az olimpiai kvalifikációs tornán. Ez óriási örömet és kihívást jelent számunkra. A strandröplabdában egyébként már rengeteg jó eredményem van: többszörös országos bajnoki forduló-győztes és dobogós helyezett vagyok, illetve kétszeres negyedik helyezett.  Az idei bajnokságban eddig két fordulót rendeztek, és mindkettőt a második helyen fejeztük be.

Eddig a pályafutásom alatt kétszer váltottam csak klubot. Előbb a TF-be igazoltam, de az csak kényszermegoldás volt, és mindössze egy fél évet játszottam ott. Ez a 2011-2012 es idényben történt, akkor a TF-fel a cél a nyolcba kerülés volt, amit teljesítettünk is, és hetedikek lettünk.  Ez a mostani átigazolásom a második, immár Kaposvárra, szóval nem vagyok az a nagyon nagy vándorló típus. Nagy érdeklődéssel várom, hogy illeszkedek be az új csapatba. Sok jót hallottam már a Diamantról, és remélem, hozzásegítem a klubot a célok eléréséhez.”

Címkék: Szombathelyi Kitti, Újpest, igazol, válogatott, Diamant, sport