Már két nap után is előkelő helyen álltak a kaposvári lovastornászok a Pannon Lovas Akadémián megrendezett rangos nemzetközi viadalon. A végső helyezések sora több kategóriában is vasárnap, a látványos zenés gyakorlatok után dőlt el. Villányi Krisztina tanítványai közül az újonc Fehér Viktória rögtön letette a névjegyét a mezőnyben: szombaton értékes ezüstérmet szerzett. Fiú egyéniben a kaposváriak a várakozásnak megfelelően teljesítettek: az első forduló után Bence Balázs az első, Tóth Ákos a harmadik, Somogyi Miklós pedig negyedik helyen állt.

null

A fiúk vasárnap ismét bemutatták kötelező és szabadon választott gyakorlatukat, és ezután alakul ki a végeredmény. A közönség nagy örömére a három somogyi fiú megőrizte előkelő helyezését, Bence Balázs pedig felállhatott a dobogó legfelső fokára. 

- Mindenki elvárta tőlem az első helyet, és utolsó éves juniorként is én az élmezőnybe vártam magamat. örülök, hogy hazai környezetben sikerült szerepelni. Minden a helyén volt, de még kemény edzések várnak ránk az Európa-bajnokságig. A kontinens-vetélkedőn szeretnék dobogós helyezést elérni. Egy olasz lóval indulok, mert Magyarországon sajnos jelen pillanatban nincs olyan ló, amivel ezt a helyezést el tudnám érni - mondta a 18 esztendős sportoló, aki a MOL tehetségtámogató Program tagja lett 2014-ben.

A háromnapos kaposvári viadalra 12 nemzet lovastornászai neveztek: 71 egyéni induló, 6 páros és 9 csapat mutatta be gyakorlatait. A legtöbb induló magyar, szlovák és cseh, de holland, finn, orosz, osztrák, olasz, ír, kolumbiai, ausztrál és izraeli versenyzőt is láthattak az érdeklődők.

Címkék: lovastorna, nemzetközi, verseny, sport