Sporttörténelmet írtak a tegnapi Franciaország - Honduras labdarúgó-világbajnoki meccsen. A franciák második góljánál ugyanis be kellett vetni a vb egyik nagy újítását a videóbírót. Egy hosszú indítást pattant a hosszú oldali kapufára, onnan a gólvonalra pattant, majd a hondurasi kapus, Noel Valladeres sodorta a gólvonalon túlra. Szabad szemmel több ismétlés után is szinte lehetetlen volt megállapítani, hogy bent volt-e, de a technológia segített. Kevéssel, de a labda a teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon.

A gól utáni másodpercekben a hondurasi játékosok és szurkolók körében kisebb felhördülést okoztak a visszajátszások, mivel a labdát először egy nem gólnak ítélt helyzetben mutatta a stadion kivetítője, ez után jelent meg a következő, már gólnak ítélt jelenet.

null

A FIFA ezt az apró kellemetlenséget azzal magyarázza, hogy minden olyan szituációt megmutat a technológia, amikor a labda legalább 30 cm közelségbe kerül a gólvonalhoz – így a kapufát belülről érintő lövésnél és a hondurasi kapus ügyetlenségénél is aktiválódott.

Címkék: bíró, világbajnokság, videó, sport