Egy híján harminc gólt hozott a megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság Déli csoportjának hétvégi fordulója. A legtöbb találat Jutában esett, a dobogóra pályázó házigazdák 9-1-re verték a tabella 14. helyén szerénykedő Homokszentgyörgy gárdáját. A 27. forduló rangadója a Magyaregres-Mezőcsokonya derbi volt, amin egyetlen gól döntött a vendégek javára Lóki Péter jóvoltából. A csoknyaiak így trónkövetelővé léptek elő, és ha a Segesd nem nyert volna Kadarkúton, akkor át is vették volna a vezetést a tabellán. A listavezető könnyed sikert aratott, és a mesterhármast szerző Prokli Gábor vezérletével 6-2-re győzött, így továbbra is őrzi minimális, két pontos előnyét.

- Teljesen megérdemelten nyertük ezt a mérkőzést ilyen arányban is. Ez mellett még számos gólhelyzetet is kialakítottunk, de azokat ki is hagytuk. Igaz az ellenfélnek is voltak lehetőségei, de azok is kihagyták, úgyhogy ez az eredmény reális a játék képe alapján - mondta Pintér Tibor, a Segesd SE játékos-edzője.

A segedi csapat pár hete még 11 ponttal vezette a bajnokságot. Az elmúlt fordulók során azonban több vereséget is elszenvedett.

- Jópár ember megsértődött, abbahagyta, illetve alapjátékosunk, a Kiss Sanyi nem tud jönni munkahelyi elfoglaltságok miatt, így sajnos egy-két cserejátékost be kellett tennünk a csapatba, és ez kicsit megsínyli a minőségi játékunkat - tette hozzá Pintér Tibor.

A tabella 12. helyén álló kadarkútiak már a jövőre készülnek.

- A Segesd azért sokkal jobb csapat, egy összeszedettebb, összeszokottabb csapat, mint a Kadarkút, mi ebben a félévben gyakorlatilag az összeszokásra megyünk rá, és jövőre vannak komolyabb céljaink, jövőre szeretnénk a dobogón végezni, ezekhez új játékosokat szeretnénk hozni, és a kadarkúti játékosokat visszahozni Kadarkútra - válaszolta Csima Bálint, Kadarkúti Városi Sportkör elnöke.

Az alvég csapatai közül csak a Patalom tudott nyerni a hétvégén. Sulyánék Fazekas Alex és Tóth Gyula góljával 2-1-re verték a 10 helyen álló Hetest, és ezzel feljöttek mögéjük egy pontra. A megyei másodosztály Déli csoportjában a 28. forduló is ígér izgalmakat. Szombaton a Lábod-Magyaregres, vasárnap pedig a gesd-Somogysárd és a Mezőcsokonya-Barcs találkozó igazi csemege lehet a labdarúgóbarátok számára. A mérkőzések kezdési időpontja mindkét nap 17 óra.

Címkék: hajrá, megye, foci, sport