A Kaposvár-Pécs derbi mindig több volt egy átlagos kilencben percnél, a Rákóczi jelenlegi helyzetében azonban szó szerint a lét a tét. A Paks pénteken este 2-0-ra megnyerte a Kecskemét elleni mérkőzését, így immár 28 pontos, vagyis csapatunk akkor maradhat bent az élvonalban, ha mindhárom meccsünket megnyerjük, a tolnaiak pedig már nem gyűjtenek több pontot. Amíg a matematikai esély megvan, természetesen kötelező küzdeni, így nincs más választás: meg kell verni a Pécset.

A Rákóczi az előző fordulóban 1-0-ra kapott ki a Ferencváros otthonában, előtte viszont remek játékkal múlta felül a Haladást Tarmo Kink duplájával.

„Egyértelműen győzelmet várok a csapattól a Pécs ellen – mondta honlapunknak fiatal játékosunk, Bőle Lukács, aki átlag felett teljesített a legutóbbi mérkőzéseken. - Nagyon nehéz meccsre számtok, de ha hasonló játékot produkálunk, mint a Haladás ellen, akkor nem lesz gond.”

A kaposváriak és a pécsiek eddig 32 alkalommal találkoztak egymással bajnoki mérkőzésen, és ebből 14 alkalommal nyert a Rákóczi és csak hétszer a baranyai együttes. Az NB I-ben ez még csak a 18. dél-dunántúli derbi lesz, és itt is a somogyiak állnak jobban hét sikerükkel, az öt pécsi diadal ellenében. A cukorgyári gödörből mindössze egyszer tudta elvinni a Pécs mind a három pontot, ötször a kaposváriak örülhettek a lefújást követően.

A 2013/2014-es évad nem a kaposváriakról szól, a pécsiek viszont nyugodtan, felszabadultan futballozhatnak a szomszédvár otthonában is, ugyanis 38 pontjukkal a hetedik helyen tanyáznak. Éppen kétszer annyi pontjuk van, mint a Rákóczinak.

Mégsem tudunk mást elképzelni, mint zöld-fehér győzelmet.

 

 

Címkék: bennmarad, Pécs, Rákóczi, sport