A nagy múltú BKV Előre ellen vívta meg a Közutasok együttese a szezon utolsó hazai mérkőzését a férfi teke Szuper Ligában. A kaposváriak győzelmi reményekkel mentek fel a pályára a Szántó utcában.

- A bajnokság elején az volt a cél, hogy biztos bennmaradók legyünk, ezt magasan felülmúltuk. Ennek a meccsek és a jövő hetinek az a tétje, hogy ötödikek leszünk vagy maradunk hatodikak. Az ötödik helyhez az kell, hogy itt és hét múlva a BKV otthonában is tudjunk nyerni - mondta Földesi Zsolt, a Közutasok Kaposvári TK játékosa.

- Az ötödik hely megtartása a célunk, az alapszakaszban is itt fordultunk. ezeket a meccseket úgy szoktuk felfogni, hogy tapasztalatot szerezni, ifiket beépíteni, tapasztalni pályákat - válaszolta Pete László, a BKV Előre SC Budapesttől.

A kaposváriak tehát túlteljesítették az előzetes váraskozásokat, de evés közben megjött az étvágy.

- Az az igazság, hogy a bennmaradás megvan, kiderült egy hónapja, a játékosok hajlamosak leülni, finoman fogalmazva. De az ötödik hely elérése van oylan cél, hogy fel tudjunk pörögni erre a két mérkőzésre - tette hozzá Földesi Zsolt.

A Közutasok együttese megragadta az esélyt ezen a délutánon, és végül 6:2 arányú győzelmet aratot. A csapat tagjai közül Nagy Gergő, Sághy Tamás, Illés Richárd és földesi Zsolt szerzett egyéni pontot. A fiúkra még vár feladat: a hétvégén, a Nyugat Magyarországi Egyéni Bajnokságon Földesi és Kálny képviseli a somogyiak színeit,
majd az utolsó csapatbajnoki mérkőzés következik a BKV otthonában. Mindkét csapat 23 ponttal áll a tabellán, amelyik nyer ötödik, a vesztes hatodik lesz.

Címkék: közutas, teke, bajnokság, sport