Már az első percben berámolhatott volna két gólt a házigazda Magyaregres a somogysárdiaknak. Németh kapufája után Páger szabadrúgását védte - legjobb napjait idézve - Poór Tamás.

A harmadik percben már Poór sem tudott segíteni a vendégeken, Németh fejesével a Magyaregres megszerezte a vezetést. A hazaiak edzője alighanem ilyen kezdésről álmodott.

- Ha jól tudom most fejből, akkor a második helyezett játszott a negyedikkel, akkor az mindenképpen rangadó úgy gondolom, egyébként is úgy gondolom, hogy ez a csapat az első öt között mindenképpen benn van ebben az osztályban. A hazai pálya előnye miatt mindenképpen győzelmet várok. Megpróbáltunk felkészülni a heti edzésmunkával és egyébként is jól ismerjük őket. A fiatal, gyors embereiknek nem szabad területet adni, mert nem véletlenül rúgnak annyi gólt, amennyit - mondta Bogdán Gábor, a Magyaregres SE edzője.

Az őszi szezonban nem bírt egymással a két csapat, akkor Somogysárdon 1-1-re végeztek a felek.

- Egyetértek vele, hogy rangadó, én is úgy gondolom, tulajdonképpen rá kell nézni a tabellára és akkor már látjuk, hogy ki-ki meccset fogunk játszani. Az Egres szerintem nagyon jól erősödött a télen, masszív csapat volt már az ősszel is. Halkan jegyzem meg, az öltözőben is elmondtam, nem biztos, hogy mi vagyunk ennek a meccsnek az esélyesei , de természetesen három pontért jöttünk, de azt is halkan mondom, hogy elégedett lennék az egy ponttal most jelen helyzetünkben - tette hozzá Vancsura Gábor, Somogysárd KSK edzője.

Az előző fordulóban alapembereit vesztő Somogysárd nem adta fel 1-0 után, és Kuti Richárd góljával a 36. percben kiegyenlített. A második játékrészt szintén az egresiek kezdték jobban, Kozári találatával 2-1-re újra ők vezettek. A folytatás azonban a sárdiaké volt: előbb Marits lőtt a hálóba, majd Kuti Richárd szerzett újabb gólt. A mindent eldöntő találatot Kuti Krisztián szerezte a 88. percben. A Magyaregres ezzel elveszítette a hazai veretlenségét ebben a szezonban, és november 3.-a után először kapott ki a bajnokságban. A sárdiak sikerükkel megerősítették második helyüket a tabellán.

A 24. fordulóban rendezték a Segesd-Juta rangadót is, amelyen az éllovas hazai pályán hajolt meg a jutaiak előtt. A vendégek góljait Makai és Szerelem lőtték. A Mezőcsokonya is nyert a hétvégén, méghozzá 3-0-ra a Kadarkút ellen, így őrzi harmadik helyét a bajnokságban.

Címkék: megye, 2014, foci, sport