Nem várt könnyű mérkőzés a Kaposvári Rákóczira a Budapest Honvéd otthonában. Az első veszélyesnek mondható helyzet még a vendégek előtt adódott, Kink középre lőtt labdájára azonban nem érkezett senki sem. Aztán szép lassan átvette a mérkőzés irányítását a Honvéd együttese, Baráth Botond két szöglet után is veszélyeztethetett, előbb fejjel, majd lábbal is, de ezeket még megoldotta a védelmünk. A 24. percben aztán már tehetetlenek voltak Okukáék, Bonazzoli ugyanis simán elfutott a szélen, gyönyörűen középre lőtte a labdát, amit Holender két lépésről a hálóba lőtt. 1-0. A gól után nem sokkal meg is duplázhatta volna önmaga és csapat góljainak a számát Filip Holender. A tizenhatos sarkáról becselezte magát középre, lövését azonban fogni tudta Antal Botond. Igazán veszélyes helyzetet ezután már egyik csapattól sem láthattunk, így hazai vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A második félidőben aztán tovább robogott a Honvéd. Rögtön Vécsei veszélyeztetett egy szabadrúgásból, majd Bonazzoli lőhetett a szélről, de Antal rajta volt a labdán. A 61. percben aztán hatalmas helyzetet hagyott ki Murai Márk. Egyedül fejelhetett kapura, fejese azonban a bal kapufa mellett szállt el centikkel. Nem sokkal utána, Balázs Benjámin lőhetett, Firtulescu szólója után, de Kemenes simán fogta a pöccintését. Volt ezekre válasza azonban a Honvédnak is: Bonazzoli vágott fölé egy kapáslövést a 74. percben, majd nem sokkal később Hidi pörgetett kapura, ami nem sokkal ment el a bal kapufa mellett. A folytatásban már inkább csak egymással küzdöttek a csapatok, a Honvéd simán őrízte előnyét, és tartotta otthon a három pontot.

Budapest Honvéd - Kaposvári Rákóczi 1-0 (1-0)

Bozsik stadion, 1500 néző

Vezette: Farkas Ádám (Viszokai László, Becséri Gergely)

Budapest Honvéd: Kemenes - Ikenne-King - Baráth - Alcibiade - Zsivanovics - Nagy - Vécsei - Hidi - Job (Vernes 85.) - Bonazzoli (Diarra 74.) - Holender (Daud 54.)

Vezetőedző: Marco Rossi

Kaposvári Rákóczi: Antal - Okuka - Mbemba - Kovács (Murai 30.) - Mulemo - Florean (Bőle 59.) - Diallo - Balázs - Coroian - Firtulescu - Kink (Thian 76.)

Vezetőedző: Selymes Tibor

Gólszerző: Holender (24.)

Sárgalap: Holender, Diarra ill. Mulemo, Kink, Okuka

Címkék: honvéd, budapest, rákóczi, kaposvári, sport