Kapufák és kihagyott ötméteresek az egyik oldalon, remek egyéni teljesítmény, szívós védekezés és némi szerencse a másikon. Röviden így jellemezhető a Kaposvár-Pécs férfi vízilabda rangadó az OB I 22. fordulójából. Pedig két alkalommal is vezettek két góllal a mieink: Surányi és Benic találatával már a 3. percben 2-0 volt állás, Dőry és Kuncz lövése után pedig 4-2-nél hihették azt a hazai nézők, hogy meglehet a meccs.

A harmadik játékrész elején pillanatok alatt ledolgozta hátrányát a Pécs, és a mindössze 21 esztendős Müller Máté gólerős játékának köszönhetően a vezetést is átvette. Nem sokkal ezután jött a mérkőzés fordulópontja, a kaposváriak ötmétereshez jutott, amit Juhász-Szelei kihagyott ugyan, de egy szabálytalanság miatt a játékvezetők megismételtették azt. Az újabb büntetőt Surányi végezte el.

A vérszemet kapó vendégek innentől kezdve újabb gólokat szereztek. Előbb a Kaposváron is megfordult Práczky, majd Müller Máté talált be. A végeredményt Dőry állította be. A Pécs a négygólos Müller vezérletével 7-5-re győzött Kaposváron.

Fekete Szilveszter, a kaposváriak mestere: "A helyzeteket nem használtuk ki, az ötmétereseket egymás után hagytuk ki. Igaz, küzdeni küzdöttünk, a helyzeteket viszont be kell lőni, ez fegyelem kérdése."

Bereczki Miklós, a pécsiek edzője: "Ismerjük egymást a Kaposvárral, mivel rengeteget játszunk, tudjuk, hogy mit csinálnak, így tudatosan készültünk, és most egész jól is sikerült."



A KVK a vereség ellenére is biztosan őrzi 8. helyét a bajnokságban, hisz még mindig van öt pont előnye a kilencedik Péccsel szemben.

Fekete Szilveszter tanítványai a következő bajnoki fordulóban a sereghajtó és pont nélkül álló budapesti Ybl vendégei lesznek.

A találkozót szombaton rendezik majd a fővárosban.

Címkék: Rangadó, Szécsi, Fekete, medence, Pécs, KVK, vízilabda, Kaposvár, sport