Az FC Nagyberki a Balatonlelle elleni rangadóval nyitotta a szezont.

Posza Zsolt kis híján kivédte a Nagyberki második büntetőjét is. Nem csoda, hogy a kapus jó formában van, hisz november végén még a Rákóczi hálóját őrizte NB I-es bajnokin az MTK ellen. Böjtös hajrában lőtt tizenegyese csak a szépítésre volt elég a Nagyberkinek, a végeredmény - a két gólt szerző Galgóczinak köszönhetően - 2-1 lett Balatonlelle javára. Bár a hazaiak két büntetőt is rúghattak a találkozón, a helyi nézők szerint egy harmadik is járt volna .

Szántó játékvezetőnek nem volt könnyű dolga a megyei élvonal tavaszi nyitányának rangadóján, de összességében végig kézben tudta tartani a mérkőzést. Győzelmével a Balatonlelle feljött a negyedik helyre a tabellán, a Nagyberki pedig maradt a hatodik.

- Az első húsz percben kihasználták a védelmünknek a megingásait, a mezőnyjátékba azt gondolom, hogy a csapat, az a 6-7 játékos, aki végigdolgozta, ők domináltak, az egész mérkőzést nagyjából kézbe tartottuk, nyilvánvaló, hogy a védelmünknek a labilitása azért óvatosságra int - mondta az FC Nagyberki edzője, Horváth Lajos.

- Sajnos a felkészülésünket az időjárás nagyban megnehezítette, hiszen a pályáink szinte használhatatlanok voltak, ennek ellenére úgy gondolom, hogy ez a három pont nagyon-nagyon fontos, mert minden szezont győzelemmel kezdeni, ez óriási lökést adhat a továbbiakra, s hála Isten nekünk ez most sikerült - tette hozzá a Balatonlelle SE edzője, Kenéz Szabolcs.

A megyei első osztályú bajnokság élcsapatai nyerni tudtak a hétvégén. A tabellát a Csurgón 5-1-es sikert arató Nagybajom gárdája vezeti, mögötte négy ponttal lemaradva a Kaposmérőn 2-1-re diadalmaskodó Balatoni Vasas a második, a Marcali pedig a harmadik pozícióból várja a folytatást. A másodosztály Déli csoportjában az éllovas Segesd döntetlent játszott Mezőcsokonyán, a harmadik helyezett Somogysárd pedig egy tizest gurított a Homokszentgyörgynek. Északon 2-2-re végződött az Igal-Toponár kiesési rangadó, míg a Kaposfüred hazai pályán kapott ki 1-0-ra a Szőlősgyöröktől, itt a tabellát hatpontos előnnyel vezeti a Balatonboglár. A megyei foci szerelmeseinek már nem kell sokat várniuk, hétvégén jön az újabb bajnoki forduló, többek között a Babócsa-Kaposmérő, a Somogyvár-Nagybajom és a Böhönye-Mezőcsokonya párosításokkal.

Címkék: mennyei, labdarúgás, megye, foci, sport