Június 30-ig, hatvan millió forintos kölcsönt kap a Rákóczi futballcsapata a kaposvári önkormányzattól. Szita Károly polgármester kiemelte: a város 2010 óta 350 millió forint támogatást adott a Rákóczinak, a tulajdonosok viszont egy fillért sem.

A Rákóczi az utolsó helyről vág neki a tavaszi szezonnak, és nagy bravúr lenne a bennmaradás kiharcolása. A játékoskeretet meg kellett erősíteni, és a célok eléréshez további anyagi források is kellenek. A klubvezetés ismét az önkormányzathoz fordult segítségért.

- Az önkormányzati éves, normális, megítélt támogatáson felül szeretnénk kérni egy 60 millió forintos kölcsönt, amit megpróbálunk megfelelő gazdálkodással kitermelni, és bízunk benne, hogy már a tavasz folyamán sikerül olyan háttér-támogatót találni, akinek a segítségével egyenesbe kerülünk - mondta mondta a Kaposvári Rákóczi FC ügyvezető-elnöke, Illés János.

A kaposvári közgyűlés mai ülésén elfogadta az erről szóló előterjesztést. A 60 millió forintot június 30-ig kell visszafizetni. Szita Károly polgármester kiemelte: a város 2010 óta 350 millió forint támogatást adott a Rákóczinak, a csapatot működtető kft. tulajdonosai viszont egy fillért sem.

- Szeretnék véget vetni annak a gyakolatnak hogy a kft. tulajdonosai rendelnek, mi pedig fizetünk. Egyszer és mindenkorra szeretnék ennek véget vetni, ez így nem működik - mondta Szita Károly.

A város egyértelmű elvárása, hogy a helyi futballcsapat megőrizze élvonalbeli tagságát, ezután lehet majd tárgyalni a kialakult helyzet rendezéséről - tette hozzá a polgármester.

Címkék: labdarúgás Szita, kölcsön, millió, rákóczi, sport