Demeter


A somogyiak sikerkovácsát, a békésszentandrási származású Demeter Györgyöt kérdeztük.

- Természetesen egyetlen célunk lehet csak szombaton: megvédeni a kupa-elsőségünket. Az utóbbi években hozzászoktunk, hogy utazni kellett, idegenben játszani a döntőt, és eddig jól jöttünk ki ezekből a kalandokból. Most annyiból más a helyzet, hogy nem kapunk edzéslehetőséget a helyszínen, és elég távol van tőlünk Békéscsaba. A Közép-európai Ligában azonban már átéltük mindezt többször, így nem esünk kétségbe.

Az elmúlt két évben egyaránt 3-2-re nyerte a Fino a Kecskemét elleni döntőt. Most is megvan az a plusz, ami a sikerhez kell?

Mindenképpen van annyi előnyünk, hogy a Közép-európai Ligában kétszer már legyőztük a kecskemétieket. Októberben, az ő csarnokukban nyertünk 3-1-re, decemberben pedig hazai pályán arattunk győzelmet három szettben. Most azonban 0-0-ről indul a meccs, az új edzőjük pedig biztosan új motivációt ad nekik, és más lesz a játékstílusuk is. Mi szeretnénk kiadni magunkból a legtöbbet, és szeretnénk megnyerni a kupát.

Egy meccs dönt, vagyis nem lehet túl sokat hibázni...

valóban, itt nincs javítási lehetőség. Minden egyes pontért harcolni kell, nem lehet nagy hullámvölgyekbe belekerülni, maximálisan koncentrálnunk kell az elejétől a végéig. Volt már rá példa, hogy 0-2-ről nyertünk 3-2-re a Kecskemét ellen, most azonban nem vágyunk ilyen nagy fordulatokra. Úgy készülünk, mint az eddigi mérkőzéseinkre, de biztosan feszült lesz a hangulat a csabai csarnokban.

Milyen érzésekkel tér haza Békés megyébe?

Érdekes, hogy edzőként nem is voltam még Békés megyében, mérkőzésen. Még nem dobogtatja meg a szívemet különösebben a dolog, de majd a helyszínen kiderül, mennyiben más esetleg Békésben harcba vezetni a csapatomat . Az ember. ha hazatér a szülőföldjére, az mindig különleges dolog. Ha ott leszünk, biztosan más érzések is előjönnek majd.

A FÉRFI ÉS A NŐI DÖNTŐT, VALAMINT A KÉT BRONZMÉRKŐZÉST ÉLŐBEN KÖZVETÍTI A KAPOSPONT IS!

Program:

9:30 - férfi bronz mérkőzés: MAFC-BME - Dági KSE
12:00 - TESCO ülőröplabda döntő
14:30 - női bronz mérkőzés: Linamar- Békéscsabai Röplabda SE - Aluprof TF Budapest
17:00 - női döntő: Vasas Óbuda - TEVA Gödöllői RC
19:30 - férfi döntő: Fino Kaposvár - Gorter Kecskeméti RC

Címkék: kapospont, kupa, döntő, röplabda, magyar, sport