"Országos egyes" - mondták a hozzáértők a Kaposvári Vízilabda Klub és a budapesti Ybl mérkőzése előtt. A statisztika tényleg a hazaiak mellett szólt, hisz a fővárosiak kilenc forduló alatt még csak pontot sem szereztek, és a legszorosabb meccsük is egy 17-9-es vereség volt az OSC otthonában.

vízilabda, kvk


Ahogy azt várni lehetett, a kaposváriak gólfesztivált rendeztek hazai medencében. Surányi kezdte nyitotta a találatok sorát, majd Kovács Olivér és Juhász-Szelei is a hálóba lőtt az első negyedben.

A folytatásban tovább nőtt a különbség a két együttes közt: Surányi, Benic és Juhász-Szelei közreműködésével már 7-1-re vezetett a KVK.

A harmadik játékrészben is remekeltek Fekete Szilveszter tanítványai, akik a nagy kedvvel játszó Surányi révén már a tizedik góljukat is megszerezték.

A záró felvonásban Juhász-Szelei villámgyors megúszása után 14-4-re módosította az eredményt. A tízgólos különbség a hajrában tovább nőtt: a 18-5-ös végeredményt a kanadai-magyar állampolgárságú Gros Ronen állította be.

A találkozó legjobbja a kaposváriak hat gólig jutó játékosa, Surányi volt. A KVK ezzel a sikerrel tíz forduló után megszerezte a negyedik győzelmét a bajnokságban és a 9. helyről várja a bajnoki folytatást.

Címkék: Ybl, siker, medence, vízilabda, KVK, Kaposvár, sport