Október közepén Balatonföldvár adtak át műfüves labdarúgópályát, legutóbb pedig Barcs gazdagodott újabb sportlétesítménnyel. A dél-somogyi városban alig egy hónap alatt végeztek a munkálatokkal, a 20X40 méteres küzdőtér a Magyar Labdarúgó Szövetség futballpálya építési programja keretében készült el.

- A műfüves pályákkal kapcsolatban 70 százalékos támogatást adott az MLSZ, és kivitelezőként is segítette a pályák elkészülséét. A felújítási programban is 70 százalékos támogatást biztosít az MLSZ a pályák megújulásához - Csendes Balázs igazgató, MLSZ Somogy Megyei Igazgatósága.

A kivitelezéshez a helyi önkormányzat önerővel járult hozzá. A pálya a remények szerint az utánpótlást és a szabadidősprtot egyaránt szolgálja majd.

- Tehetséges fiatal rengeteg van. Az elmúlt évek során elindult egy koncepciózus váltás, hogy alulról építsük újjá a labdarúgást. Nyilván nagyon fontos, hgy felülről is, legfőképpen az infrastruktúra tekintetében induljon el egy váltás, ez elindult - Szászfalvi László országgyűlési képviselő.

Az olimpiai bajnok Dunai Antal szerint fontos, hogy a gyerekek minél többet játsszanak.

- Hazajöttünk a suliból, a táskát bedobtuk a srokba, és estig fociztunk. Nem azt néztük, mikor telik le az idő, és hogy mikor tudunk számítógépezni, televízió sem volt nagyon - Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó.

Az ünnepélyes szalagátvágás és a kezdőrúgások után fel is avatták a pályát az U11-es és az U15-ös korosztály mérkőzéseivel, és az öregfiúk is pályára léptek.

Nézze meg videónkat:

Címkék: műfüves, pálya, avatás, barcs, foci, sport