Kétszeres felnőtt magyar bajnok műkorcsolyázó oktat szinkronkorcsolyát Kaposváron. Siáginé Varga Vera hétvégente várja a sportág iránt érdeklődőket a Jégcsarnokban.

- Ez egy olyan sportág, aminek nincs alsó-felső korhatára, úgyhogy mindenkit szívesen látunk, nagyon jó csapatépítés van, sok gyereket tudunk összefogni. Azt gondolom, hogy ez a lányoknak egy kiemelkedő sportág, ami ritkaság az országban - Siáginé Varga Vera edző, kétszeres magyar bajnok műkorcsolyázó.

A kaposvári lányok közül egyre többen próbálják ki a szinkronkorcsolyázást.

- Ma vagyok először és nagyon-nagyon tetszik, és kedves az edző is, és ismertem már a Dorinát is - Szilvai Fanni, Kaposvár.

- Imádok korcsolyázni és ezt már ki szerettem volna próbálni. (Igen, és miket tanultok?) Hát sasszé, pörgés, csiga meg szlalom - Balázs Dorina, Kaposvár.

Az edző szerint ez a sportág remek alakformáló is.

- Egyformán terheli a szervezetet. Nem lesz nagyon széles válla, vagy nagy popsija, tehát egészségügyi szempontból is nagyon jó és azt gondolom, hogy a mai világban nagyon jó, hogy megszokják, ez egy csapat, egymásért együtt kell dolgozni - tette hozzá Siáginé Varga Vera.

A szinkronkorcsolya edzések szombaton 13 órakor, és vasárnap délelőtt fél kilenckor kezdődnek minden hétvégén a Kaposvári Jégcsarnokban.

Címkék: szikron, úszó, bajnokság, 2013, sport, kaposvár