Szép kosárral kezdte az idényt a kaposvári Mágusok csapata. A regionális kadet bajnokságban szereplő hölgyek a Komló és a Piliscsaba ellen mérkőztek az első fordulóban.  

- A regionális kadet bajnokság első fordulóját rendezzük, négy csapat fog részt venni, nagy reményeink vannak, hiszen már ez a korosztály a serdülőben bizonyított. Első mérkőzésünk a Komlóval lesz, győzelmet várunk, a többiek erősebbek náluk, reméljük, hogy meg tudjuk őket szorítani - Csabai László elnök, Mágusok Egyesület Kaposvár.

- Kaposváriakkal játszottunk már, tavalyi évben ez a gárda, akikkel ma a pályára lépünk serdülő korosztályban, egymással jó mérkőzéseket játszott. Igaz, hogy a Kaposvár akkor rendre győztesen került ki abból a párharcból, most szeretnénk javítani - Czukor János, Komlói Bányász SK.

A Mágus-lányok nem csak a mérkőzések alkalmával alkotnak egy csapatot.

- Igazából mindenki barátja mindenkinek ebben a csapatban, és igen meccseken, meg edzéseken kívül is barátnők vagyunk - Budai Dorina, Mágusok Egyesület Kaposvár.

A Mágusoknál a közülmúltban megnövekedett a létszám, egyre több gyereket versenyeztetnek. A 2002-es és 2003-as születésű fiatalok mellett már 2005-ös kislány is tagja az egyesületnek. A kosárcsapat vidéken is népszerű, van aki Dombóvárról jár át nap mint nap az edzésekre.   

- Négy korosztályban indítunk csapatot. Gyermek, tini, serdülő és kadet, 10-15 új játékosunk van, emelkedik a klub játékosaink létszáma, szeretnek hozzánk járni a gyerekek, reméljük, hogy meg tudjuk őket tartani és megtanulnak ügyesen kosarazni - tette hozzá Csabai László.

A kaposváriak remekül teljesítenek a regionális kadet bajnokságban. Budaiék 70-34-re verték a Komlót, majd 81-35-re a Piliscsabát. A második fordulóban Tatabányán vendégeskedtek a lányok, ahol a házigazdákat 77-52-re, a piliscsabaiakat pedig 67-27-ra győzték le, ezzel két forduló után négy győztes meccsel vezetik a tabellát ebben a korosztályban.

Címkék: női, győzelem, siker, bajnokság, kosárlabda, sport