Álomrajtot vettek a rangadón a kékmezes kaposváriak: az újonc Tigris KK az első negyedet követően már 25:6 arányban vezetett a sok nagy csatát megélt dombóvári sportcsarnokban. A somogyiak a félidőben 18 ponttal jártak előrébb, és ekkor úgy tűnt, hogy újabb meccset zárnak sikerrel.

A térfélcsere után az egykori kaposvári játékos, Szőke Balázs vezette tolnaiak magasabb sebességi fokozatba váltottak, és a harmadik negyedben 33 pontot szereztek. Az utolsó tíz percben már nem tudott újítani a kaposvári együttes, így végül el kellett könyvelnie a 80-74-es vereséget. A Tigris KK a remek rajt után először hagyta el vesztesen a pályát.

- Sajnos elég nagy előnyt adtunk le ezen a meccsen. Huszonöt pont is volt a különbség. Ki kell értékelni a csapatbnak, mi az, ami megzavart minkjet. Gratulálok a Dombóvárnak, lelkes közönsége és remek csapata van. A fordulópont az volt, amikor a Dombóvár zónára váltott, rosszul dobtunk, a külső dobások nem jöttek be - Ágfalvi Mihály edző, Tigris KK Kaposvár.

- Két hete már csak erre a meccsre készültünk. Az alaozás óta ez az első hazai mérkőzésünk. A Siófok ellen nem sikerült a hasonló végjáték, bár nem úgy mentünk be a meccsbe, hogy nekünk áll a zászló. Végig budítottam a srácokat, hogy higgyünk abban, amit csináltunk, előbb-utóbb ki kell jönni a munkának - Szőke Balázs edző, Dombóvári Kosársuli.

A kaposvári együttesben Mihalics 18, Mester 15, Csabai pedig 11 pontig jutott. A fiúk november 15-én 20 órától javíthatnak a városi sportcsarnokban, a KKK mérkőzése után a Soproni Tigrisek elleni találkozón.

Címkék: örökrangadó, dombóvár, tigris, sport, kaposvár