hendlein


A játékosok bemutatásánál még a leszakadt hálót szerelték vissza a kaposvári oldal palánkjánál, így a hazaiak elestek az utolsó percek labdás ráhangolásától. A somogyiak jobb híján a pályán keresztben futottak, amíg a gyűrűt és a hálót javították. Ez a művelet közel húsz percig tartott, így legalább a későn jövők, valamint a Rákóczi-meccsről érkezők sem maradtak le semmiről. Más kérdés, hogy a játékosoknak nyilván nem tett jót a közjáték.

Mindezek ellenére a hazaiak rajtoltak jobban, a Puljko, Hinnant duónak köszönhetően 5–0 állt az eredményjelzőn. Fodor Márton triplája után Csirke Ferenc kért időt, mert messze nem úgy alakult a találkozó, ahogy szerette volna. Faragott is hátrányán a Pécs, igaz a kaposváriak rengeteg dobást elhibáztak a negyed végéig. A folytatásban Green válla ugrott ki, az amerikait le kellett cserélni, a volt kaposvári Halász Ákos irányításával pedig egyre jobban közelítette ellenfelét a baranyai alakulat. Hendlein harcolt nagyot a palánkok alatt, az ő pontjaival tartotta minimális előnyét a Kaposvári KK. Budimir 2+1-es akcióval egyenlített 23–23-nál, ráadásul Chism reklamálásért technikait is kapott, az értékesített büntetőkkel pedig a vendégek a vezetést is átvették. Újra csak Hendlein harcossága kamatozott a hazai oldalon, de a jobb csapatmunkát nyújtó pécsiek megérdemelten tartottak előrébb.

A nagyszünetet követően sem ment jobban a kaposváriaknak, akik azért foggal-körömmel küzdöttek az egyenlítésért. Végre Puljko is betalált kintről, Fodor Márton pedig zseniális passzal hozta elhibázhatatlan helyzetbe Chismet. Budimir és Halász tripláival azonban még mindig a pécsiek voltak jobb helyzetben, sőt Fodor Márton ellen sportszerűtlen hibát is ítéltek a játékvezetők. A büntetők után hat ponttal tartott előrébb a vendégcsapat a negyedik negyed kezdetén, ezt próbálták meg ledolgozni a hazaiak.

A közönségen ekkor nem múlt semmi üzték-hajtották a kaposváriakat, akik a 34. percre 64–65-re jöttek fel. Chism egyenlített 67–67-nél, és óriási izgalmak után Hinnant révén ismét a kaposváriak vezetettek. Bő másfél perccel a vége előtt Csirke edző még időt kért, de ezt követően már a faultokkal sem lehetett megállítani Hendleinéket. A kaposváriak ezzel harmadik győzelmüket aratták a bajnokságban.

Fekete Ádám: – Nagyon könnyelműen kezdtük a mérkőzést. Nem megfelelő hozzáállással nem is lehetett más az eredmény. Az utolsó negyedben aztán megmutattuk, hogy miért is erős ez a csapat. Ekkor már jó döntéséket hoztunk és a sikerült kicsikarni a győzelmet. A közönség hathatós támogatására nagyon nagy szükségünk volt a fordulópontnál. Ezúton is köszönjük a támogatásukat.

Csirke Ferenc: – Felőrölt minket a Kaposvár. Azt már nehezen tudjuk elviselni, hogy az egyetlen ötös centerünk megsérül az első negyedben. Ettól függetlenül remekül küzdöttek a játékosaim. Úgy érzem a végén a nagyobb rutin döntött a hazaiak javára.

Kaposvári KK–Pécsi VSK-PANNONPOWER 76–69 (17–13, 14–24, 25–25, 20–7)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Papp P., Hegedűs T., Vida B.
Kaposvári KK: Hinnant (12), Fodor M. (9/3), Puljko (12/9), Hendlein (18), Chism (25). Csere: Jancsikin (-), Kiss K. (-), Kovács S. (-), Horváth M. (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Pécsi VSK- PANNONPOWER: Kovacsevics (9), Kovács P. (6), Bíró O. (8/6), Budimir (20/9), Green (2). Csere: Csabay (3/3), Halász (11/3), Somogyfoki (4), Nagy K. (4), Bödör (2). Vezetőedző: Csirke Ferenc. Edző: Czigler László.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 5–2. 8. perc: 17–11. 14. perc: 23–17. 17. perc: 29–30. 23. perc: 35–41. 27. perc: 46–49. 33. perc: 65–60. 37. perc: 67–67.

Jók: Fodor M., Hinnant, Hendlein, Chism, illetve, Halász Á., Budimir, Bíró O.
Kipontozódott: Somogyfoki (a 40. percben).

Címkék: pécs, férfi, kaposvári, kosárlabda, sport