Újra benépesült a megyei élvonal legjobb röplabdázóival a somogyjádi sportcsarnok. A pontvadászat küzdelmei körmérkőzéses rendszerben zajlanak. A csapatok ősszel és tavasszal is két-két fordulón vesznek részt.

- Mai nap kezdődött. Igazából arra számítottunk, hogy az idényeleji forma lesz, de már rögtön az első mérkőzésen a tavalyi bajnok Búzavirág első számú csapata és a Fino serdülő csapat egy igazán parázs csatát mérkőzött egymással - Szabó Zsolt főtitkár, Somogy Megyei Röplabda Szövetség.

A Fino serdülői nem csak a címvédőt tudták megszorítani, hanem a jó erőkből álló Kaposvári Egyetem gárdáját is. Emellett két értékes győzelmet is arattak a KRA és a Donner SK ellen.  

- Többnyire mindent, amit szerettünk volna, azt meg tudtuk csinálni, és hát nyilván nyerni jöttünk, mindenki nyerni jött, eddig sikerült részben, részben viszont nem - Rák Vince, RÖAK-Fino Kaposvár.

A látottak alapján a hét nevezett csapatból legalább ötnek esélye van arra, hogy a dobogón zárja a bajnokságot. Közéjük tartozik a Donner SK gárdája is.

- Itt a színvonal mindig jó, a megyei bajnokságnak a színvonala. Vannak erősebb csapatok, gyengébb csapatok, ezekhez próbálunk alkalmazkodni mi is. Hogyha be tudnánk kerülni a legjobb háromba, az nagy eredmény lenne - Károly Róbert, Donner SK.

A megyebajnokság első játéknapját csak a Kaposvári Egyetem zárta veretlenül. A második helyről RÖAK-Fino serdülőcsapata, a harmadikról pedig a címvédő Búzavirág gárdája várhatja a második fordulót, amit jövő szombaton rendeznek.

Címkék: 2013, bajnokság, kaposvár, somogy, röplabda, sport