Kaposvár volt az első állomása a fedeles díjugrató országos bajnokságnak. A népszerű versenyre még a határon túlról is érkeztek lovasok. A résztvevőket ezúttal is jól előkészített pálya várta.   

- Egy országos minősítő színvonalához méltó az egész résztvevő mezőnynek a tudásszintje, és ennek megfelelően készültek nyilván a pályák is. Én azt gondolom, hogy jó eredmények születtek, tehát minden versenyszámban megfelelő számú hibátlan lovaglás volt - Szarka Ferenc főszervező, Lovasakadémia SC.

A sikondai lovasok is igyekeztek jól teljesíteni a kaposvári versenyen.

- Fiatal lovakat hoztam, mindegyik hibátlanokat ment a maga korosztályának megfelelő pályán, jó stílusban, magabiztosan - Grózner Szilárd, Kalafarm SE Sikonda.

Somogy megyét a balatonfegyvesi és a taszári díjugratók, valamint a Zselic Farm Kft. lovasai és a kaposvári Lovasakadémia SC sportolói képviselték.

- Számomra nagyon jól sikerült a hétvége. Mindhárom nap egy fiatal lóval indultam, és minden nap hibátlanul mentünk, úgyhogy ennél nem sikerülhetett volna jobban - Szabó Anita, Lovasakadémia SC Kaposvár.

Szabó Anitán kívül a szintén kaposvári színekben induló Csajághy László is hibátlanul lovagolt, és az amatőrök nyílt versenyében Betti nevű lovával az élen zárt,
az ötéves lovak minősítőjét pedig a harmadik helyen fejezte be. Ugyancsak a dobogó harmadik fokára állhatott fel a Lovasakadémia SC sportolója, Tóth Anna Enikő, valamint a Zselic Farm Kft. lovasa, Kövy András is.

Címkék: 2013, díjúgrató, fedett, szezon, kaposvár, sport