csurgó

A dél-somogyiak 35-27-re verték a mezőkövesdieket, és a második helyre léptek előre a tabellán.

Az összecsapást kövesdi gólok indították, ám az álmos kezdést hamar feledtette a házigazda. Az első öt somogyi gólt egyaránt a fehérorosz irányító, Pukovszki készítette elő, amelyből Szöllősi egymaga hármat vállalt. Folyamatosan nőtt a két csapat közti különbség, és a szünetben 16-10 állt a táblán. A második játékrész elején ugyan zárkózni tudott a Mezőkövesd, de a CSKK négy gyors góllal lényegében eldöntötte a két pont sorsát. A Csurgó végül 35:27 arányban bizonyult jobbnak.

- Egy olyan nagy siker után, amit átéltünk, kétféle út van: vagy lendületben marad egy csapat, továbbmegy és ugyanabban a tempóban játszik tovább, vagy érzelmileg kiürül kicsit egy csapat. De azért volt olyan tudásbeli különbség a két csapat között, hogy a meccset így is behúztuk - mondta Herbert Gábor.

- Az edzésmunkánknak megfelelő teljesítményt nyújtottunk. Készülünk a novemberre, és egy kisebb fizikai felkészülést hajtottunk végre, ami látszott a játékunkon. November hónapban hét tétmérkőzést kell játszani 24 nap alatt, és ehhez az egész csapatra szükségünk van - mondta a Csurgói KK vezetőedzője, Imre Vilmos.

- Az eredmény miatt nem kell szégyellni magunkat. A két csapat közti különbség látszott. Idegenben mérsékelten teljesítettünk, és ez a legkisebb különbségű vereségünk. Vetélytárstól is kaptunk ki nyolc góllal, amire az ember nem büszke - értékjelt a Mezőkövesdi KC vezetőedzője, Avar György.

A CSKK 17 ponttal a második helyről várja a nehéz novemberi folytatást.

Címkék: sínen, cskk, csurgó, megver, somogy, sport