megyei kosárlabda


A Zrínyi fiatal, lendületes csapata idén is odaérhet a dobogóra. Kubatovék már a Henger KK elleni mérkőzés első félidőjében tetemes előnyt kovácsoltak maguknak.  

- A félidőben most vezetünk 24 ponttal, úgyhogy mindenképp a győzelem. Egyelőre hála Istennek elég sima, kevesebben vannak itt, mint vártuk - Ötvös Richárd, Zrínyi KE.

- Ahogy néztem, kilóban egy plusz három kiló mindenkin van, igazából a csapatnak a gerince az ugyanaz maradt. Egy igazolásunk van, igyekszünk a tavalyi garnitúrával felvenni a versenyt a fiatalok ellen - Fokvári Gábor, Henger KK.

A rutinos és képzett játékosokból álló Henger KK a harmadik negyedet megnyerte 23-21-re, azonban már nem tudta szorossá tenni a találkozót. A Zrínyi 95-59 arányban diadalmaskodott, így két forduló után veretlen a bajnokságban. Rajtuk kívül a Somogyjád és a Tüskevár nem talált még legyőzőre: Cserhalmiék a Kaposvári Egyetemet verték 82-68-ra, Mesterék pedig a Meló-Diákot 88-62-re.

A játéknap meglepetését a Táncsics KK szolgáltatta, amely a bajnokcsapatra épülő Tigris KK-t győzte le 66-64-re. A táncsicsosok legjobbja a 22 pontot szerző Pöttendi volt. A bajnoki küzdelmek szombaton délelőtt 9 órakor folytatódnak tovább a Táncsics gimnázium sportcsarnokában.

Címkék: bajnoki, forduló, táncsics, megye, 2013, sport