Teke


Hat bajnoki forduló után a Közutasok és az újonc Nyíregyháza csapata is két győzelemmel és négy vereséggel állt a Szuper Ligában. Épp ezért mindkét együttes számára rendkívül fontos volt a hetedik fordulóban rendezett kaposvári találkozó. 

A mérkőzés elején a kaposvári Földesi Zsolt 4:0-ás szettaránnyal verte a gyengén játszó Szegő Leventét. A vendégek egyik legjobbja, Szlovenszki Tibor viszont 3:1 arányban bizonyult jobbnak Ifj. Horváth Lászlónál.

A második sorban Kálny Krisztián az utolsó tarolásba bukta el a csapatpontot, a nyíregyházi Finta Zoltán 3 fával nyert ellene. Nagy Gergő győzelme a lehető legjobbkor jött, ezzel a Közutasok 76 fára növelték előnyüket.

Az utolsó sorban már "csak" egy csapatpontot kellett szerezniük a mérkőzés megnyeréséhez, ami Sághy Tamásnak sikerült is. Németh Tibor ugyan kikapott Hacker Dezsőtől, de a hazaiak faelőnye nem forgott veszélyben, a Közutasok végül 5:3-ra, 73 fával hozták a találkozót.

A kaposváriak győzelmükkel már ötödikek a tízcsapatos Szuper Ligában, míg a nyírségiek a hetedik helyről várják a folytatást. A Közutasok a következő fordulóban a BKV Előrét fogadják.

Címkék: újoncverés, közút, siker, teke, sport, Kaposvár