focilabdák

Népszerű volt az OTP Bank Bozsik intézményi program őszi fesztiváljának első állomása. A kaposvári körzetben a helyi iskolák mellett az óvodásokkal is megismertették a labdarúgás alapjait.

- Jelen pillanatban 70 óvodás van itt, és FIFA fesztivált rendezünk, mint azt látjuk, nyolc helyszínen mennek a foglalkozások ebből négyen futballoznak, négyen pedig műhelymunka folyik - mondta az MLSZ-SMI megyei koordinátora, Kulcsár Attila.

A Gyakorló óvodából tíz fiatal érkezett a Rákóczi iskola füves pályájára.

- Szabadidőben folyamatosan, tehát ha udvaron vagyunk, akkor mindig folyik futball, foci. Tulajdonképpen a szervezett az testnevelés foglalkozáson is van és külön még ugye ezeknek a kis focisoknak heti két alkalommal rendszeresen fociedzés - mondta a Gyakorló óvoda óvónője, Bodó Lászlóné.

A fociedzés elnyerte a fiatalok tetszését. Sok kisgyerek csak egy-két hete kezdett ismerkedni a sportággal. A szülők úgy gondolják, hogy a foci jó választás.

- Most kezdtük el szeptemberben a focit. Egy kaposvári sportiskolába jár focizni, ő szeretett volna járni, és úgy néz ki, hogy maradunk is a focinál, mert eddig bejött, hát még csak október van, de azért bízom benne, hogy kitart - árulta el dr. Halmosné dr. Skrinyár Judit.

A nap végére ugyan elfáradtak a srácok, de a lelkesedésüket látva alig várják már, hogy újra focizhassanak.

Címkék: labdarúgás, játék, foci, megye, sport, somogy