harmath zsófia

A Békéscsaba elleni  kedd esti hazai Magyar Kupa-vereség után pénteken már bajnoki találkozó várt a Diamant-lányokra Veszprémben.

Az első szettben jobban teljesített a házigazda, és 25:21-re nyerni tudott. A térfélcsere után folyamatosan javult a Diamant játéka, de a lányok hiába vezettek 11:7-re, aztán a játszma derekán 21:20-ra, a végén fordított a Veszprém. A kaposváriak ezután már tudták, hogy többet nem hibázhattak, és ennek szellemében átvették a játék irányítását. Előbb összejött a szépítés, majd némi izgalom után, jó hajrával az egyenlítés is.

Az ötödik, rövidített játékrészben villámrajtot vett a Diamant, és 6:2-re elhúzott. A két együttes Harmath Zsófia nagy ütése után 8:4-es vendég vezetésnél cserélt térfelet, majd Pintér Zsanett nyitott ászt. Szívós Ildikó 12:6-ra alakította az állást, majd Rák Rebeka nagy pillanatai következtek. A kaposváriak csapatkapitánya szerezte az utolsó három Diamant-pontot, amivel eldőlt a 123 perces összecsapás sorsa.  

„ Sok hibával, ráadásul gyenge nyitásfogadással kezdt ünk, amire ráment az első és a második játszma is. A harmadik szettben változtattunk a felálláson, javult a teljesítményünk, és végül sikerült megfordítanunk az eredményt. Örülünk az újabb idegenbeli győzelemnek” - összegzett Rák Rebeka csapatkapitány.

Oláh János együttese eddig hat mérkőzésből ötöt nyert az NB I-ben, és 14 pontjával a második helyre lépett elő a tabellán. Ráadásként a csapat továbbra is veretlen idegenben. Folytatás október 22-én, Békéscsabán, a Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágóján, majd 30-án, a bajnok Vasas otthonában, bajnoki találkozón.

A győzelemmel a Diamant csapata jelenleg a második helyen áll a tabellán, melyet ide kattintva nézhet meg.

Veszprémi Egyetem SC – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem  2-3 (21, 23, -22, -21, -9)
Veszprém,  50 néző. V.: Vígh, Pőcze.
VESC:  Jezerniczky, Pós, Májusi, Molnár, Pintér E., Dordzsceren. Csere: Csótár (libero). Vezetőedző: Holdinger Szilárd.
Diamant:  Ihász, Stirt, Récsei, Harmath, Pintér Zs., Rák. Csere: Csitári (libero), Tobak. Horváth K., Szívós. Vezetőedző: Oláh János.

Címkék: női, diamant, meccs, mérkőzés, röplabda, sport