Az újonc ellen mutatkozott be a címvédő a somogy megyei férfi kosálabda-bajnokság nyitó fordulójában. a fehér mezes Tigris KK a Kaposvári Egyetem ellen lépett pályára, és az első negyed végére öt pontos előnyre tett szert. A nagyszünetben már 28-17 állt a táblán, és a térfélcsere után sem változott a játék képe. Az utolsó negyedet döntetlenre mentette az egyetemi együttes, de a tigris így is elkönyvelhette a magabiztos, 66-46-os győzelmet.

- A mai meccsen pozitívumnak tudjuk elkönyvelni, hogy 20 ponttal akptunk ki a bajnoktól. új csapat avgyunk, összeálltunk aze gyetemről. a dobásaink még nem mentek be nagyon, látszik még az edzéshiány, de százalékban mindenképpen javulni fogunk szerintem - Dross Bálint játékos-edző, Kaposvári Egyetem.


- Természeten a győzelem volt a célunk, sikerült is teljesíteni. ez volt az első meccsünka  szezonban, még nem álltunk össze, lesz még jobb is - Csordás András Tigris KK.

A győztes csapatban Déri volt a legerdményesebb 20 pontjával, a másik oldalon Szőnyi 27 pontig jutott.

- Én a középmezőnybe szeretnék érni a csapattal, ez reális cél, tekintve, hogy van oylan játékosunk, aki a KKK U23-as csapatában pattogtat, én is utánpótlás játékos voltam. Mindenki kölyökkora óta kosarazik - tette hozzá Dross Bálint.

- A célkitűzés a címvédés. Hogy sikerül-e? Azon leszünk! - válaszolta Csordás András.

Az első fordulóban nem történt meglepetés. Az esélyesek hozták a bemutatkozó mérkőzésüket, így a Tüskevár, a Henger, a Zrínyi és a Somogyjád örülhetett győzelemnek. A második játéknap mérkőzéseit szombaton 9 órától játsszák a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában.

Címkék: megyei, yolo, kosárlabda, 2013, bajnokság, sport