Akcióban a Kovács, Istovics páros a rali bajnokság 2013-as szezonjában. A somogyi fiúk nem csak itt teljesítettek jól, hanem minden versenyen, ahol elindultak. Az eddigi öt ob-futam után egyaránt dobogóra állhattak, így egy futammal a vége előtt elhódították a magyar bajnoki címet a pilóták között népszerű S csoportban és a 12-es kategóriában. Ráadásként a szeptemberi Kassa Ralin az abszolút 5. helyen végeztek.

- Az idei év nagyon jól sikerült, minden versenyen célba értünk, ami nagyon fontos. Tavaly kezdődött az együttműködés a Maricsek Team-mel, tavaly több technikai problémánk volt, az idén problémamentes versenyt tudtunk futni. A végelszámolásánál ez nagyon sokat számít - Kovács Antal, Maricsek Racing Team.

Kovács Antal 2004 óta versenyzik, társa, Istovics Gergő pedig 1998-ban, egy Ladával kezdte a szakmát. A két sportoló kilenc éve alkot egy párost.

- Bennünk van a gyorsulás, úgy gondoltuk. amikor csak lehet, autóban akarunk ülni, minden egyes kilométer sokat jelent a pályafutásunk szempontjából. Élvezzük, élvezzük a bajnoki cím tudatát .Az életben is barátok vagyunk, ez nagyon fontos. Egy évben 30-40 napot vagyunk együtt versenyeken, össze vagyunk zárva, fontos, hogy jóban legyünk. Ez nem csak sportkapcsolat. nem is merült fel soha, hogy a következő évet ne együtt folytatnánk, amíg versenyzünk, együtt fog menni a dolog - Istovics Gergő Maricsek Racing Team

A négykerék-hajtású, turbómotoros, 320 lóerős versenygép sok örömet szerzett a fiúknak.

A kaposvári páros az elmúlt hétvégén sem pihent: a horvátországi Opatija Ralin nem csak megnyerte kategóriáját, de az abszolút értékelés második helyére is be tudta kormányozni a versenygépet.

Címkék: cím, rali, bajnoki, magyar, verseny, sport