Az első pontokat Szabó szerezte büntetőből, aztán a Kaposvár percei következtek: a horvát Puljko vezetésével 11-6-ra lépett el a vendéggárda. Sok volt a hiba a hazaiak játékában, Hendleinnék pedig szorgosan termelték a pontokat. Az utolsó percekben már mind a három paksi légiós pályán volt, és végül 22-18-as eredménnyel zárult a negyed.

A második felvonás elején lendületet vett a Paks, a tolnaiak három perc alatt 12 pontot szereztek. A kaposvári együttesben Hendleinen kívül csak Fodor volt eredményes. 18 perc játék után 18 ponttal járt előrébb az ASE. A nagyszünet után a vendégek kezdtek jobban: nem telt el három perc amikor Dzunics Braniszlav időt kért. Pesics, Jancsikin és Hendlein 8 pontjára csak Jones tudott válaszolni. Baki két triplája után aztán 15 pont előnnyel várhatta az utolsó tíz percet a hazai csapat.

Az utolsó negyed sokáig úgy alakult, mint az első. Fodor 8, Hinnant 2 pontot tett a paksi gyűrűbe, a 34. percben időt is kért a hazaiak mestere. Keményen küzdött a hazai gárda, és fokozatosan növelte előnyét. A 36. percben Dávid kipontozódott, a csapat pedig elfáradt, így a KKK az utolsó percekben már nem tudott nagyobb ellenállást kifejteni. A Paks végül 97:73 arányban bizonyult jobbnak. A kaposvári együttesben Fodor 18, Hendlein pedig 17 pontig jutott. Folytatás szerdán 18 órától a városi sportcsarnokban a Jászberény elleni hazai rangadóval. A csapatra nagyon ráférne már a győzelem.

Címkék: pécs, kosárlabda, KKK, kaposvári, sport