Hiába volt búcsú a faluban, nem sokan voltak kíváncsiak a megye egyben sereghajtó somogyjádi csapatra. A leghűségesebb drukkerek persze most is ott voltak. Az ellenfél a veretlen marcali együttes volt, amely ezen a mérkőzésen sem szeretett volna hibázni.

- Úgy érzem, hogy jól kezdtük az idényt, hét mérkőzésből négyet nyertünk háromszor döntetlent játszottunk, és ide is Somogyjádra is a három pontért jöttünk - mondta a Marcali VFC játékos-edzője, Kőrösi András.

A meccs előtt még pont nélkül álló hazaiak is nagyon fogadkoztak.

- Most már minden mérkőzésen a győzelem igényével szeretnénk pályára lépni. Lehetne boncolgatni az okokat, de fölösleges, ilyen mértékű zuhanórepülésben nekem sem volt soha részem semelyik csapatnál sem, ahol eddig megfordultam, nem tudok mást mondani, mint hogy játsszunk felszabadultan, nem azt mondom, hogy minden mindegy alapon fejetlenül. Próbáljunk szervezetten játszani és bízok benne, hogy az a munka, amit végzünk - függetlenül az eredménytelenségtől - előbb-utóbb kijön a csapatból - árulta el a Szabadidő SE Somogyjád edzője, Szabó Ferenc.

A kőkemény összecsapáson egy gól döntött, méghozzá a Somogyjád javára. A bravúros győzelmet arató hazai csapatból Balogh Csaba talált a Marcali kapujába. A jádiak sikerükkel kettőt is léptek előre a tabellán, míg a Marcali visszacsúszott az ötödik helyre. Érdekesség, hogy a bajnokság két élcsapata közül a listavezető Balatonlelle és a Nagybajom is csak döntetlent játszott a hétvégén. A Nagyberki Somogyváron futott bele 3-1-es vereségbe, aminek a legjobban a Tabon diadalmaskodó Balatoni Vasas gárdája örülhetett, hisz ezzel felléphetett a dobogóra. A góllövőlistát nyolc bajnoki forduló után a Nagyberki futballistája, a 10 találatot jegyző Reszli Gábor vezeti.

Címkék: megye, játék, labdarúgás, foci, somogy, sport