Alig fejeződött be a KVK - OSC OB I-es férfi vízilabda mérkőzés Kaposváron, rövidesen a Balaton-parton is megfújták a sípot. A vízipólós legények 14-7-re diadalmaskodtak a medencében. A kézis hölgyeknek is hasonló gólarányú diadalt kívántunk! Bejött. De mennyire!

Az álmos kezdés után remek második félidőt produkálva szerezte meg harmadik győzelmét a Siófok KC-Galerius Fürdő a női kézilabda NB I-ben. Lányaink 16-12-es félidő után 38:23 arányban bizonyultak jobbnak.

Siófok KC-Galerius Fürdő - MTK-Budapest SE 38–23 (16–12)

Siófok, 300 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy

SIÓFOK: Pastrovics – Lukács V. 5, Szamoránsky A. 4, Németh Cs., Deáki 2, Bogdanovics 8 (1), Szalai B. Csere: Futaki (kapus), Léránt 8 (2), Erdősi 6, Dajka 2, Drávai 1, Polics 1, Schneider 1. Edző: Golovin Vlagyimir

MTK-BSE: Kókai – Barczi 3, Petrovszki 2 (2), Pácz 3, Kopecz 5 (1), Fekete B. 3, Rózsa 2 (1)
Csere: Baross 3, Borbás 1, Schneck D. 1, Buzsáki, Fundák. Edző: Borsodi Péter
Az eredmény alakulása: 5. perc: 0–4. 15. p.: 6–7. 22. p.: 9–9. 26. p.: 12–12. 32. p.: 18–13. 42. p.: 25–15. 53. p.: 34–19.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc

Hétméteresek: 5/3, ill. 6/4

A hat forduló után is pont nélkül álló MTK ellen nehéz mérkőzésre számítottak a siófokiak, és az első percek igazolták is a félelmeket. Nyugodtabban kezdett a vendéggárda, és az első öt percben négyszer vette be az álmos, sokat hibázó somogyiak hálóját. Az első hazai gólt Deáki jegyezte a 6. percben, és az SKC ezután még hosszú ideig futott az eredmény után. A fővárosiak igyekeztek élni a kínálkozó lehetőségekkel, de többször is kibabrált velük a remekül védő Pastrovics kapus. A cápalányok küzdőszellemét mutatja, hogy még kettős emberhátrányban is gólt tudtak dobni a bátran próbálkozó Bogdanovic jóvoltából.

A hazaiak a 22. percben, Erdősi szép góljával érték utol ellenfelüket, és a 27. percben vezettek először, amikor Dajka 13-12-re alakította az állást. Az első félidő hajrája már egyértelműen a siófokiaké volt: Bogdanovic lőtt újabb nagy gólt, aztán Szamoránsky duplázott középen, és ezzel alakult ki a 16-12-es eredmény.

A térfélcsere után Léránt Vivien nagy gólja adta meg az alaphangot a folytatáshoz, és a Siófok ezután nemes egyszerűséggel állva hagyta ellenfelét. Együttesünk 12 perc alatt tíz gólt dobott, így végleg eldőlt a két pont sorsa. Léránt és Bogdanovic továbbra is elemében volt, hozzájuk csatlakoztak a többiek is a félidő második felére. Erdősi Ildikó szép gólokat dobott, a végén pedig Drávai és Schneider is feliratkozott a góllistára. Golovin Vlagyimir együttese végül igen magabiztos, 15 gólos győzelemmel fejezte be a találkozót.
Szép volt, lányok!

Golovin Vlagyimir: – Túlizgultuk a mérkőzés elejét, de az első félidő végére szerzett előny megnyugtatta a csapatot. Előzetesen nem gondoltam volna, hogy tizenöt góllal nyerünk, de természetesen örülök a biztos sikernek.

Borsodi Péter: – Nagyon sok technikai hibát követtünk el, ilyen teljesítménnyel nem lehet mérkőzést nyerni. Szégyelljük magunkat!

A junior mérkőzésen:
Siófok KC-Galerius Fürdő - MTK-Budapest SE 42-36 (18-21)

Az ifjúsági mérkőzésen:
Siófok KC-Galerius Fürdő - MTK-Budapest SE 26-34 (11-17)

Az alábbi képre kattintva áttekintheti a mérkőzés történéseit percről percre!

Siófok kézi

Címkék: női, mérkőzés, MTK, Galerius, kézilabda, Siófok, bajnokság, sport