hinnant


Az újonc Kecskemét vendége lesz az NB I/A csoportos bajnokság nyitó fordulójában a Kaposvári KK. Az alföldi gárda remekelt a felkészülési meccsek során a Szolnok és a Paks ellen is, így nem lesz könnyű dolga Fekete Ádám csapatának.

- Kecskemét egy nagyon jó csapat, különösen otthon nagyon erős védekezés és támadás jellemzi őket, mindenképpen rohannunk kell, le kell futnunk őket és remélem, hogy sikerül egy meglepetést okoznunk és nyernünk - Kiss Kornél, Kaposvári KK.

A Kaposvári Kosárlabda Klub öt győzelemmel, öt vereséggel és öt légióssal hangolt a bajnoki szezonra. A vezetőség az utóbbi hetekben a délszláv vonal mellett tette le a voksát, így Robert Crawford, valamint Kevin Thompson helyett a szerb Milos Pesics és a még próbajátékon lévő, a Cibona Zagrebet is megjárt horvát Hrvoje Puljko csatlakozott a csapathoz.

- Azért már látszik, hogy jó csapatokban játszott korábban, ponterős játékos volt, érti a kosárlabdát, intelligens játékos, aztán majd nyilván mérkőzéseken fog kiderülni, hogy mennyire tud beleilleni a csapatunknak a képébe - Fekete Ádám vezetőedző, Kaposvári KK

Új fiú Kaposváron az amerikai Louis Hinnant is, aki egy kisebb sérülést szenvedett a felkészülés alatt, de Kecskeméten már ő is játszhat.  

- Minden játékos szeretne jól kezdeni, illetve szeretné a csapat jól kezdeni ezt a szezont. Megvan ettől függetlenül azt gondolom, minden esélyünk arra, hogy egy jó eredményt érjünk el Kecskeméten, de ehhez mindennek össze kell jönni. Nagyon nem vagyunk még kész, de ez is egy állomás, hogy elinduljunk felfelé - tette hozzá Fekete Ádám.

A Kecskemét-KKK találkozó pénteken 19 órakor kezdődik. A kaposváriak a két csapat legutóbbi bajnokiján 62-59-re verték az alföldieket, Fodor Mártonék ezzel az eredménnyel alighanem holnap is kiegyeznének.

Címkék: basketball, kosárlabda, klub, kaposvári, nb1, sport