Az erről szóló szerződéseket csütörtökön írta alá Szita Károly polgármester az érintett szervezetek vezetőivel a Városi Sportcsarnokban.

- Hálásak vagyunk a sportolóknak, edzőiknek és szüleiknek, hogy hallva az elért eredményeket büszkék lehetünk, mert Kaposvár hírnevét öregbítik, s ezzel hetvenezer embernek okoznak örömet – mondta a szerződéskötéskor Szita Károly. A polgármester hozzátette: a város évente mintegy 900 millió forintot fordít sportra, amely messze meghaladja az országos átlagot, támogatja az ingyenes iskolai úszás- és korcsolyaoktatást, valamint olimpiai reménységeket.

A kaposvári fiatalok mintegy 100 sportszervezetben 46 féle sportágból választhatnak vagy sportolhatnak versenyszerűen. A város jóvoltából a szervezetek térítésmentesen vagy kedvezményesen használhatják az asztalitenisz csarnokot, az RG- és a dzsúdócsarnokot, az atlétika pályát, a körcsarnokot, az uszodát és a tanmedencét.

- 15 szervezetet támogatunk így, 61 millió forint értékben. Náluk több mint 1100 fiatal sportol és edz – hangsúlyozta Szita Károly.   

A hét elején hasonló támogatási szerződéseket írt alá Kaposvár polgármestere a civil szervezetek képviselőivel 46,5 milllió forint értékben. 66 egyesület - köztük nyugdíjas és ifjúsági klubok, művészeti csoportok, fotós és baba-mama klub, kézműves szakkör – veheti igénybe az Együd Árpád Kulturális Központot és a településrészi művelődési házakat összejöveteleikre és rendezvényeik megtartására.

Címkék: pénz, szita, támogatás, Kaposvár, sport