siófok


Az ötödik forduló siófoki mérkőzésén Bogdanovics Anna szép gólja adta meg az alaphangot, majd a vendégek is letették a névjegyüket. Amelyik csapat egymás után két gólt tudott dobni, előnybe került, de az ellenfél rögtön egyenlített vagy fordított. A 19. percben 11-11 állt a táblán, majd két békéscsabai gól következett a sorban. A hazaiak ekkor összekapták magukat, és egymás után négyszer vették be Veress kapuját.

A térfélcsere után repülőrajtot vett az SKC. Előbb a fiatal Dajka dobott nagy gólt, aztán Bogdanovics köszönt be kétszer, majd Szamoránszky váltott gólra egy remek passzt, és máris 19-14 volt az eredmény. Innen már nem volt megállás: a siófokiak fokozatosan növelték előnyüket, és már csak az volt a kérdés, mekkora különbség alakul ki a két együttes között a lefújásig.

A vége 27-20 lett, a lányok megérdemelten győztek, és fogadhatták a szurkolók gratulációit.

- Kicsit görcsösek voltunk az első félidőben, nem mertünk megcsinálni olyat, amit tudunk. A második félidő első öt percében eldöntöttük a mérkőzést, utána szárnyaltak a lányok, aminek én nagyon örülök - Golovin Vlagyimir vezetőedző, Siófok KC-Galerius Fürdő.

- Én úgy gondolom, a védekezés nem úgy működött, ahogy szerettük volna, de összeszedtük magunkat, és olyan előnyt szerettünk, amit sikerült megratania  végére - Léránt Vivien Siófok KC-Galerius Fürdő.

A siófokiak három vereség után két meccset nyertek, így a nyolcadik helyre jöttek fel a tabellán. Ráadasul a játék is javul.

- A játékosnak nagyon fontos, hogy tudja felmérni, mire képes, az elmúlt öt fordulóban több arcunkat is megmutattuk, a mai volt az igazi, és remélem, sikerült az elmúlt két mérkőzésen oylan erőt meríteni, ami pozitívan hat a folytatásban - tette hozzá Golovin Vlagyimir.

A lányok a folytatásban a középmezőny csapataival találkoznak.

- Semmiféleképpen nem lesz könnyebb, mert kiegyenlítődött a mezőny. Igyekszünk, meglátjuk, mi lesz - mondta Léránt Vivien.

Az immár 4 pontos siófokiak szombaton Vácon folytatják bajnoki szereplésüket.

Címkék: galerius, fürdő, nb1, siófok, sport